Barcelona kan tegen Real herstelde Piqué weer inzetten

Barcelona kan zondag een beroep doen op Gérard Piqué in El Clásico. De verdediger doorstond zaterdag de afsluitende training met goed gevolg.

Barcelona kan tegen Real herstelde Piqué weer inzetten

Piqué was een van de vele verdedigers die de voorbije weken bij Barcelona wegviel met een blessure. Inmiddels heeft hij zijn voetblessure achter zich gelaten. Trainer Tito Vilanova wil pas zondag beslissen of hij de herstelde verdediger opstelt. Dan weet de Barça-coach ook of Piqué nog een reactie heeft gehad op de oefensessie.

Omdat ook Carles Puyol onlangs geblesseerd afhaakte, maakten de middenvelders Javier Mascherano en Alexandre Song een goede kans om samen centraal in de defensie te worden geposteerd. Mogelijk zal een van hen nu een duo gaan vormen met Piqué.

Ondertussen liet Real-trainer José Mourinho weten vol vertrouwen uit te kijken naar de kraker van zondagavond (19.50 uur). 'Het gaat steeds beter met ons. De focus ligt weer op het voetbal en het resultaat. Wij willen dit seizoen het niveau van het spel, waarmee we kampioen werden, voortzetten. Deze wedstrijd is daarom enorm belangrijk in ons beoogde herstel na een slechte seizoenstart.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's