Barcelona kan nieuw clubrecord vestigen tegen Valencia

Reacties

Barcelona speelt woensdagavond in Mestalla de return tegen Valencia in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi. De Catalanen proberen voor de 29ste keer op rij een nederlaag te voorkomen.

Barcelona kan nieuw clubrecord vestigen tegen Valencia

Barcelona, dat de heenwedstrijd tegen Valencia vorige week woensdag glansrijk met 7-0 won, is bezig aan een ijzersterke reeks wedstrijden in alle competities. Sinds de competitienederlaag op bezoek bij Sevilla (2-1) van 3 oktober van het vorige jaar bleef de formatie van trainer Luis Enrique al 28 keer op rij ongeslagen.

Barcelona boekte in die reeks 23 zeges en speelde slechts vijf keer gelijk. Dat gebeurde tegen Villanovense (0-0, Copa del Rey), Valencia (1-1), Bayer Leverkusen (1-1, Champions League), Deportivo La Coruña (2-2) en Espanyol (0-0). De koploper in La Liga maakte in die serie 86 treffers en kreeg er maar veertien om de oren.

Clubrecord
De huidige reeks van 28 duels zonder nederlaag is een evenaring van het clubrecord dat gestalte kreeg in het seizoen 2010/11 toen Pep Guardiola nog hoofdcoach van de club was. Als Barcelona er woensdag in slaagt Valencia van zich af te houden, kan de club het nieuwe clubrecord in de komende weken verder aanscherpen met op papier gemakkelijke wedstrijden tegen Celta de Vigo (thuis), Sporting Gijón (uit) en Las Palmas (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.