Barcelona is akkoord met Benfica over rechtsback Semedo

Reacties

Barcelona heeft met Nélson Semedo zijn derde aanwinst van deze zomer bijna binnen. De Catalanen zijn met Benfica tot overeenstemming gekomen over de transfer van de 23-jarige rechtsback.

Barcelona is akkoord met Benfica over rechtsback Semedo

Semedo kan de negende Portugees worden die het shirt van Barcelona gaat dragen. De verdediger ondergaat vrijdag de medische keuring en als die geen problemen aan het licht brengt, wordt de transfer snel afgerond. Volgens El Mundo Deportivo bedraagt de transfersom dertig miljoen euro.

Zo heeft Barcelona zijn gewenste versterking bijna binnen. Op de rechtsbackpositie was het vorig seizoen behelpen voor Luis Enrique, de voorganger van de nieuwe coach Ernesto Valverde. Sergi Roberto kende een wisselvallig seizoen, terwijl Aleix Vidal blessureproblemen had en eerder ook niet overtuigde. Volgens Spaanse media was ook Hector Bellerín (Arsenal) in beeld.

Semedo werd in 2012 door Benfica opgepikt bij Sintrense. De rechtsback speelde in totaal 65 wedstrijden in de hoofdmacht van de Portugese topclub en groeide ook uit tot Portugees international. De toekomstige aanwinst van Barcelona heeft zes interlands achter zijn naam.

Barcelona versterkte zich eerder in deze transferperiode al met Gerard Deulofeu (23). De nummer twee van de Primera División van vorig seizoen maakte gebruik van een terugkoopclausule om de flankspeler te laten terugkeren van Everton. De 21-jarige Braziliaanse centrumverdediger Marlon werd al overgenomen van Fluminense.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.