Barcelona in gesprek met Belgische keeper

Belangstelling is er voldoende voor Silvio Proto. Maar Barcelona heeft zich ook daadwerkelijk gemeld bij de Belgische international.

Barcelona in gesprek met Belgische keeper

Barcelona heeft donderdag onderhandeld met vertegenwoordigers van Proto, die voor 625.000 euro mag vertrekken bij La Louvière. Mochten de gesprekken met de Belgische afvaardiging tot niets leiden wil de Catalaanse club pogen Betis-keeper Toni Prats naar Camp Nou te lokken.

Proto heeft met zijn optredens voor La Louvière meer interesse gewekt. AS Roma, Fiorentina, Paris Saint-Germain, Arsenal, Chelsea en Manchester United volgen de 21-jarige doelman, die bleef zeggen dat hij zich bij een Belgische topclub verder wilde ontwikkelen.

Maar Barcelona, dat ook als enige club concreet is, ziet de international wel zitten. Ook al wordt hij niet gehaald als eerste keeper. 'De Spaanse competitie is van een hoger niveau dan de Belgische. Ik zie er dan ook geen graten in om één of twee seizoenen bij een kleinere eersteklasser te spelen', zegt Proto in Het Nieuwsblad.

Ook met een plaats op de bank neemt hij genoegen. 'Ik heb altijd gezegd dat ik in de ploeg wilde staan, maar dit is toch iets anders. Ik hoop dat de zaak snel wordt beklonken', is Proto's commentaar in Het Laatste Nieuws.

Bekijk hier al onze video's