Barcelona in El Clásico zonder Neymar na cynisch applaus

Reacties

De Spaanse voetbalbond heeft Neymar een schorsing van drie duels opgelegd na de rode kaart die hij zaterdag kreeg in het uitduel met Málaga. Als gevolg daarvan mist de Barcelona-aanvaller ook de kraker tegen Real Madrid (23 april).

Barcelona in El Clásico zonder Neymar na cynisch applaus

Neymar kreeg in La Rosaleda in de eerste helft al geel omdat hij het spel ophield door zijn veters te strikken in de buurt van waar de thuisploeg een vrije trap wilde nemen. In de 65ste minuut was hij te laat met een charge op Real Madrid-huurling Diego Llorente en kreeg hij voor de tweede keer in de wedstrijd geel.

In principe staat daar een schorsing voor één wedstrijd voor, maar door het misbaar van Neymar bij het verlaten van het veld zijn daar nog twee wedstrijden bijgekomen. De Braziliaan liet duidelijk blijken het niet eens te zijn met de beslissing van scheidsrechter Jesús Gil Manzano door cynisch te applaudisseren richting de arbiter en ook de vierde official.

Barcelona moet het nu in de competitiewedstrijden tegen Real Sociedad, Real Madrid en Osasuna zonder Neymar doen. De kraker tussen Barça en Real staat op zondag 23 april om 20.45 uur op het programma in Estadio Santiago Bernabéu. In de Primera División heeft Real een voorsprong van drie punten en bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan de aartsrivaal, die tweede staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.