Barcelona in bekerduel zonder Iniesta maar met Messi

Barcelona treedt woensdagavond in de heenwedstrijd van de Copa del Rey tegen Córdoba aan met wereldrecordhouder Lionel Messi. Adriano, Andrés Iniesta en Víctor Valdés worden wel gespaard door trainer Tito Vilanova.

Barcelona in bekerduel zonder Iniesta maar met Messi

Vilanova verwacht geen makkelijke wedstrijd tegen de Segunda División-club, die tijdens de vorige ronde Real Sociedad uitschakelde. 'Iedereen denkt dat we dit tweeluik al hebben gewonnen, maar ik had liever een team uit de Primera División tegenover me gehad. We mogen zeker niet denken dat we wel even zullen winnen', aldus Vilanova.

Dat Messi ook voor het bekerduel in de wedstrijdselectie zit, betekent dat hij zijn recordaantal van 86 treffers in het kalenderjaar nog verder kan opvoeren. Vilanova houdt vol dat Messi wil spelen omdat hij een echte liefhebber is.

'Dat is zijn grote kwaliteit. Hij geniet als profvoetballer nog net zo van het voetbal als in de jeugd. Ik geniet ervan om hem te zien spelen, al sinds ik hem op jonge leeftijd voor het eerst zag voetballen. Laten we hopen dat hij nog lang door kan blijven gaan. Hij is nu al een van de allergrootsten ooit bij Barcelona', besluit Vilanova.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's