Barcelona gebruikt Atlético Madrid als speelbal

Barcelona vernederde Atlético Madrid in Camp Nou. De regerend kampioen boekte de derde zege op rij. Real Mallorca en Sevilla wonnen eveneens op overtuigende wijze.

Barcelona-Atlético Madrid 5-2Barcelona speelde een magistrale eerste helft. Thierry Henry raakte al na een minuut de lat en in de daarop volgende aanval was het al 1-0. Doelman Víctor Valdés bezorgde de bal bij Maxwell, die op zijn beurt Sergio Busquets inspeelde. De middenvelder verzond een steekpass op Zlatan Ibrahimovic die met een prachtige voetbeweging de bal langs doelman Roberto schoof. Voetbal in zijn meest simpele vorm.

De show van Barcelona hield aan. Lionel Messi zorgde na een pass van Xavi voor 2-0. Na een half uur spelen was het al 3-0 na een rake vrije trap van Daniel Alves en de vernedering werd compleet toen Seydou Keita de 4-0 binnentikte na prachtige acties van Ibrahimovic en Messi.

Atlético Madrid stond erbij en keek ernaar. De gasten mochten hun eer redden toen Busquets vlak voor rust verkeerd terug kopte en Sergio Agüero kon scoren. In de tweede helft speelde Barcelona in een lager tempo. Diego Forlán schoot vlak voor tijd de 4-2 binnen. Messi had het laatste woord. Zijn schuiver betekende 5-2.

Real Mallorca-Tenerife 4-0Met zeven punten uit drie wedstrijden kent Real Mallorca een uitstekend begin van het seizoen. Tegen Tenerife hadden de eilandbewoners een makkie. Mario Suárez zorgde in de zestiende minuut voor 1-0 en Aritz Aduritz en Julio Álvarez voerden de score tussen de 50ste en de 58ste minuut op tot 3-0. Na rode kaarten voor de Tenerife-spelers Ezequiel Luna en Marc Bertrán, bepaalde Pierre Webó de eindstand uit een strafschop op 4-0.

Osasuna-Sevilla 0-2Sevilla kende weinig problemen met het gehavende Osasuna. Álvaro Negredo tikte in de 38ste minuut de 0-1 binnen na een goede actie van Adriano Correia. Frédéric Kanouté besliste de wedstrijd in de tweede helft met een droge knal in de 69ste minuut. Osasuna beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Sergio, die werd bestraft voor een smerige tackle. Sevilla heeft zes punten, Osasuna slechts eentje.