Barcelona bezweert tijdelijke crisis met zege in bekerstrijd

Barcelona heeft een einde gemaakt aan een reeks van twee opeenvolgende nederlagen. Na de verliespartijen bij Ajax (Champions Legaue, 2-1) en Athletic de Bilbao (1-0, competitie) won de Catalaanse grootmacht het bekerduel met derdeklasser Cartagena: 1-4.

Barcelona bezweert tijdelijke crisis met zege in bekerstrijd

Na zestien minuten kwam Barcelona tot veler verrassing op achterstand. Fernando opende de score tegen de Catalanen, die voor het eerst sinds drie maanden weer een beroep konden doen op linksback Jordi Alba. De verdediger hield zich in die periode afzijdig vanwege een hamstringkwetsuur.

De formatie van Gerardo Martino, die allesbehalve voor een B-ploeg had gekozen, kwam nog voor rust toch op voorsprong. Eerst was Pedro (foto) het eindstation van een snelle uitbraak over links. De aanvaller schoof beheerst binnen. Op slag van rust volleerde Cesc Fabregas raak en zette hij Barcelona op 1-2.

Na rust bemande Cartagena voortdurend de verdedigende stellingen, maar volgde een stortvloed aan Catalaanse kansen. De Barcelona-spelers hadden het vizier evenwel niet op scherp staan. Alba, Fabregas en Alexis Sánchez faalden in de afwerking. De Chileen maakte het wel heel bont: voor een leeg doel schoot hij - mede door een vervelende stuit - de bal over het doel. Een en ander tot vermaak van het thuispubliek.

De Cartagena-fans moesten nog wel toezien hoe Pedro met een schitterende schijnbeweging zichzelf de ruimte verschafte om de 1-3 binnen te tikken. Hij stapte over de bal heen en dwong daarmee doelman Limones letterlijk op de knieën. Het afronden was daarna eenvoudig. Debutant Jean Marie Dongou benutte daarna ook nog een rebound, nadat Pedro de paal zijn derde goal van de avond in de weg had zien staan. Het was voor de achttienjarige Kameroener logischerwijs zijn eerste goal in dienst van Barcelona. Met de riante uitzege is de return voor Barcelona een formaliteit en is de vierde ronde zo goed als zeker tot een goed einde gebracht.

Overige uitslagen:
Lleide (3) – Real Betis 1-2
Villarreal – Elsche 2-2
Algeciras (3) – Real Sociedad 1-1
Racing Santander (3) – FC Sevilla 0-1
Real Valladolid – Rayo Vallecano 0-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen