Barcelona bevestigt overstap van Fabregas naar Chelsea

Reacties

Barcelona heeft op de eigen website bevestigd dat Cesc Fabregas de overstap maakt naar het Engelse Chelsea. De speler zelf bevestigde het nieuws ook op Facebook.

Barcelona bevestigt overstap van Fabregas naar Chelsea

Fabregas keert daarmee terug in Londen: hij speelde eerder al voor Arsenal. De fans van The Gunners zullen hem de overstap naar de rivaal dan ook niet in dank afnemen. 'Iedereen weet dat Arsenal de eerste keus had om mij terug te halen. Daar hebben ze niet voor gekozen, het heeft niet zo mogen zijn', laat Fabregas weten.

Tevens blikt hij terug op zijn tijd bij Barça. 'Ik wil iedereen bij Barcelona bedanken, ik heb hier drie fantastische jaren gehad. Het was een eer om bij zo'n fantastische club te mogen spelen. Ik heb echter het gevoel dat mijn werk in de Premier League nog niet klaar is, en dat dit het juiste moment is voor mij om terug te keren.'

Het moment van de bekendmaking, een dag voor het WK-duel van Spanje met Nederland, is opvallend. Het was echter een wens van Fabregas. 'Ik wilde heel graag dat dit afgerond was voordat het WK begon. Nu kan ik me volledig focussen op het winnen van de wereldtitel met mijn land.' Chelsea maakt 33 miljoen euro over naar Barcelona, dat bedrag kan nog oplopen. Fabregas tekent in Londen voor vijf jaar.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.