Barcelona bevestigt komst supertalent Halilovic

Reacties

Supertalent Alen Halilovic maakt de overstap van Dinamo Zagreb naar Barcelona. De dribbelaar kondigde de aanstaande transfer een paar weken geleden al aan, maar Barça heeft de deal nu officieel bevestigd.

Barcelona bevestigt komst supertalent Halilovic

Barcelona laat weten dat het in eerste instantie tweeënhalf miljoen euro neertelt voor Halilovic, die in Catalonië zijn handtekening zet onder een contract voor vijf jaar. De transfersom kan substantieel toenemen indien Halilovic zich manifesteert in het eerste elftal.

De zeventienjarige Kroaat komt volgend seizoen in principe in het B-team terecht. Barcelona B speelt in de Segunda División, waarin het de zevende plaats bezet. Halilovic debuteerde in september 2012 al in het eerste elftal van Dinamo Zagreb. Hij was toen net zestien. Dit seizoen werkte hij zich op tot vaste waarde bij de club die de landstitel in Kroatië niet meer kan ontgaan.

Halilovic maakte ook al zijn debuut voor het Kroatische elftal. Dat debuut vond plaats op 10 juni vorig jaar tegen Portugal. Sindsdien mag de linkspoot zich de jongste international aller tijden noemen van het Balkanland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.