Barcelona betaalt 66 miljoen euro voor Ibrahimovic

Barcelona en Internazionale hebben een streep gezet onder de transfers van Samuel Eto'o en Zlatan Ibrahimovic. Terwijl de Kameroener voor vijf jaar tekende bij de Nerazzurri, zette de Zweedse aanvaller 's avonds zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis bij de Azulgranas.

Barcelona betaalt 66 miljoen euro voor Ibrahimovic

Barcelona maakte bekend dat de Spaanse kampioen 46 miljoen euro én Eto'o naar Inter stuurt voor Ibrahimovic. Barça taxeerde de waarde van Eto'o op twintig miljoen euro, zodat Zlatan voor 66 miljoen verhuist. Bovendien leent de Catalaanse club Aleksandr Hleb voor één seizoen uit aan Inter, dat de Wit-Russische international komende zomer kan inlijven voor tien miljoen euro.

Met de transfersom van 66 miljoen euro is Ibrahimovic de duurste speler ooit in de historie van Barcelona. Op de ranglijst van
's werelds duurste transfers ooit neemt hij de derde plaats over van Kaká, voor wie Real Madrid onlangs 65 miljoen neertelde. Cristiano Ronaldo is het duurst (94 miljoen), Zinedine Zidane is tweede (73 miljoen).

Ten slotte maakte Barcelona bekend dat in het contract van Ibrahimovic is opgenomen, dat de 27-jarige international voor een gelimiteerde transfersom van 250 miljoen euro mag worden overgenomen. Zlatan zal het rugnummer 9 dragen bij Barcelona, het oude nummer van Eto'o.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen