Barcelona bakkeleit met Spaanse bond in 'flesjesgate'

Reacties

Barcelona ergert zich kapot aan een verklaring van de Spaanse voetbalbond RFEF waarin de schuld voor 'flesjesgate' niet volledig bij Valencia wordt neergelegd.

Barcelona bakkeleit met Spaanse bond in 'flesjesgate'

De Catalanen triomfeerden zaterdagmiddag bij het scheiden van de markt in Mestalla. Een benutte strafschop van Lionel Messi deed de thuisploeg de das om. Bij het vieren van de 2-3 vond een Valencia-fan het nodig een plastic flesje te gooien richting de juichende Catalanen, waarop Neymar en Luis Suárez ter aarde stortten.

De Spaanse voetbalbond RFEF bestrafte Valencia met een boete van 1.500 euro. Bij een volgend incident moet de club uit de sinaasappelstad mogelijk in een leeg stadion spelen. De federatie bekritiseerde ook de Barcelona-spelers voor hun 'overdreven reactie' en het vieren van de treffer voor het vak met de fanatieke Valencia-aanhang.

'Dat ook de spelers die niet werden geraakt het deden voorkomen alsof dat wél het geval was, valt niet onder de noemer sportiviteit', meldt de RFEF. 'Toch rechtvaardigt niets de reactie van de Valencia-fans.' Volgens de supporter die het flesje gooide én Valencia-middenvelder Dani Parejo was het Neymar die het publiek provoceerde met enkele acties.

Het verbaast Barcelona dat de schuld niet volledig wordt neergelegd bij Valencia. 'De Spaanse bond moet gewoon kijken naar de feiten en de bestaande regels toepassen in plaats van zaken te interpreteren. Barcelona gaat ervan uit dat de bond voortaan na elk doelpunt het juichen van teams beoordeelt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.