Barça wint bij Villarreal en loopt weg bij Real Madrid

Barcelona heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van de nederlaag die concurrent Real Madrid eerder op de avond leed in eigen huis tegen Sporting Gijón. De Spaanse koploper won het lastige uitduel met Villarreal met 0-1 door een doelpunt van Gérard Piqué en magistrale reddingen van doelman Víctor Valdés.

Normaliter legt Barcelona iedere ploeg het vuur aan de schenen, in de eerste helft was daar weinig van te merken. Villarreal toonde zich een waardig opponent en bleef zonder al te veel moeite overeind. Ook Ibrahim Afellay (foto) kon het verschil niet maken. Duidelijk was dat de bezoekers de brille van de lichtgeblesseerde Lionel Messi, hij kwam na 53 minuten als invaller in het veld, miste.

Valdés hield zijn doel in de eerste helft schoon. De dit seizoen uiterst trefzekere Villarreal-spits Giuseppe Rossi slaagde er niet in de goalie te omspelen. Bij een tweede poging van de Italiaan trad de doelman van de Spaanse koploper opnieuw reddend op. Met een uitmuntende save voorkwam hij een achterstand. Voor rust kon Barcelona alleen een puntertje van David Villa tegenover de dadendrang van de gastheren zetten.

Ook in de tweede helft regende het allerminst kansen. Toch trok Barcelona aan het langste eind. Piqué kon een doorgekopte bal met de borst controleren en schoot overtuigend de enige treffer van de avond tegen de touwen: 0-1.

In het vervolg van de tweede helft liet Valdés nog maar eens zijn klasse zien. Met een magistrale redding hield hij Santi Cazorla van scoren af. De katachtige redding zorgde ervoor dat Barcelona won en het verschil met Real Madrid vergrootte naar acht punten.

Overigens was het optreden van Dani Alves en Sergio Busquets opvallend. Beiden haalden een gele kaart en missen zodoende het treffen van volgende week met Almería. Daardoor zijn de twee dus wel verzekerd van deelname aan El Clásico van 16 april. In de onderlinge confrontatie met Real Madrid kan de titelverdediger de volgende stap richting de Spaanse titel zetten. Foto: VI Images