Barça wil tegen APOEL goede uitgangspositie verwerven

Reacties

Barcelona is al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League, maar wil op bezoek bij APOEL Nicosia dinsdagavond koste wat kost winnen. De koppositie in Groep F is trainer Luis Enrique namelijk heel wat waard.

Barça wil tegen APOEL goede uitgangspositie verwerven

In de poule van Ajax bezet Paris Saint-Germain (dat dinsdag de Amsterdammers op bezoek krijgt) met tien punten de eerste plek. Barça volgt met negen punten. In de laatste groepswedstrijd treffen de Catalanen en Parijzenaars elkaar in Spanje. Om die koppositie nog in handen te krijgen, is een overwinning op Cyprus dus cruciaal voor Barcelona.

Dat onderkent ook trainer Luis Enrique. 'Het heeft mijn voorkeur om in de achtste finale de return thuis te spelen', legt hij uit. Bovendien treffen de acht groepswinnaars in de volgende ronde een nummer twee uit een andere poule. 'We hebben de punten dus nodig om eerste worden: dat is ons doel. APOEL is de eerste horde die we moeten nemen, daarna zien we wel wat er elders gebeurt', blikte hij met een schuin oog vooruit op PSG - Ajax.

In de thuiswedstrijd wist de Spaanse grootmacht slechts met 1-0 te winnen van de Cyprioten. 'Ik verwacht eenzelfde wedstrijd als toen', denkt Luis Enrique. 'We zullen het initiatief nemen, zij opereren wat defensiever en geven weinig ruimte weg. Dat levert problemen op: ze weten namelijk heel goed hoe ze moeten verdedigen. Ze krijgen maar weinig treffers tegen.'

Ook de Kroatische middenvelder Ivan Rakitic verwacht geen makkelijke wedstrijd voor Barcelona. 'De fans hier zullen voor een hoop druk zorgen', roemt hij het fanatieke Cypriotische publiek. 'Ik ken APOEL een beetje omdat ik hier ooit met Schalke 04 heb gespeeld. Bovendien speelt een vriend van me in de Cypriotische competitie', toont Rakitic aan dat hij over voorkennis beschikt. 'We zullen ons echt goed moeten voorbereiden en ons beste spel moeten spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.