Barça verliest van concurrent Celta

Barcelona heeft in de strijd voor Champions League slechte zaken gedaan. Concurrent Celta de Vigo, dat de onderlinge ontmoeting met 2-1 won, kwam op gelijke hoogte. Real Madrid kende weinig problemen met Tenerife.

Celta de Vigo verdiende de zege op Barcelona. Al in de eerste twintig minuten was duidelijk dat Barcelona een zware avond tegemoet ging. Barça kwam pas onder druk vandaan na het uitvallen van Vágner, maar Celta herstelde zich snel van de tegenvaller. Aleksandr Mostovoj onderstreepte dat met de 1-0. Een half uur voor het einde verdubbelde invaller Gustavo López de marge. Pas in de laatste minuut deed Barcelona wat terug. Rivaldo tekende voor de eretreffer. Bij Barcelona had geen Nederlander een basisplaats. Patrick Kluivert was geblesseerd. Phillip Cocu was ziek. Marc Overmars en Michael Reiziger kwamen als invaller in het veld.

Real Madrid kende weinig problemen met Tenerife (4-1). Roberto Carlos opende met een vrije trap de score. Na de onverwachte gelijkmaker van Javi Venta kwam de Koninklijke nog voor rust weer aan de leiding. Luis Figo kopte de 2-1 binnen. In de tweede helft maakte Guti het verschil groter. De aanvaller scoorde twee keer. Tenerife eindigde het duel met tien man. Esteban Fuertes kreeg in de slotfase een rode kaart.