Barça verliest thuis verrassend van Rubin Kazan

Barcelona liet zich in eigen huis verrassen door de Russische kampioen Rubin Kazan en verloor met 1-2. Internazionale nam het thuisduel met Dinamo Kiev te makkelijk op en kwam niet verder dan 2-2.

Barcelona-Rubin Kazan 1-2Na twee minuten al werd de winnaar van de Champions League van het afgelopen seizoen verrast door een enorme pegel van Alexander Ryazantsev. De Rus knalde van ongeveer dertig meter snoeihard in de bovenhoek: 0-1

Op de van het sterrenensemble bekende wijze ging Barcelona op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kreeg de ploeg ook wel, maar inzetten van Daniel Alves, Lionel Messi, Xavi, Zlatan Ibrahimovic en Xavi vonden het doel niet. Vlak na rust scoorde Barcelona wel. Op aangeven van Xavi schoot Ibrahimovic uit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen: 1-1.

Barcelona kreeg vervolgens enkele prima kansen, maar de ploeg was toch niet in haar gebruikelijke doen. Een kwartier voor tijd besliste Gökdeniz Karadeniz het duel voor Rubin Kazan, de Turk klopte Rafael Márquez glansrijk in een sprintduel na een goede pass van Alejandro Domínguez. Vervolgens rondde hij fraai af. De ploeg van Pep Guardiola slaagde er niet meer in de gelijkmaker te produceren en verloor daarom met 1-2.

Internazionale-Dinamo Kiev 2-2De ietwat arrogante houding die Internazionale in de beginfase ten toon spreidde tegen Dinamo Kiev, werd binnen vijf minuten afgestraft. Dejan Stankovic leverde de bal gemakkelijk in bij Taras Mykhalik, die hard de 0-1 binnenschoot. De Italianen hadden een half uur nodig om zich van die tegenvaller te herstellen, maar Wesley Sneijder stuurde met een voortreffelijke pass Stankovic richting Kiev-doelman Stanislav Bohush. De Serviër bleef koel en na zijn gelijkmaker leek de reprimande van coach José Mourinho in de rust mee te gaan vallen.

Maar vijf minuten voor rust kwam Dinamo toch weer op voorsprong. Een hoekschop van oud-Feyenoorder Gérson Magrão werd door Lúcio onder druk van Artem Milewski in eigen doel gekopt: 1-2. Kort na rust vond Sneijder Walter Samuel uit een hoekschop en de Argentijn kopte uitstekend binnen. Internazionale kwam niet meer tot grote daden en moest genoegen nemen met de 2-2 eindstand.