Barça verlaat Primera División, Marcelo op schot

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Barça verlaat Primera División, Marcelo op schot

'Als de regels van nu hetzelfde blijven, dan zou Barcelona niet meer in de Primera División mee mogen doen.'
• President van de Spaanse voetbalbond Javier Tebas neemt een voorschot op de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië. De Catalanen maken zich al jaren hard voor een afscheiding van Spanje, maar dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Toch geeft Tebas tegenover het Spaanse AS al aan wat de mogelijke consequenties zouden zijn voor Barcelona, dat in die autonome regio is gelegen.

• De verdediging van Real Madrid is het komende seizoen weer op oorlogssterkte met een schietgrage Marcelo (zie onderstaande foto). De Braziliaan bezocht in zijn vrije tijd een speciaal team van de Braziliaanse politie en deelde op social media onderstaande foto.

'Vorige zomer spraken Luis Suárez en ik elkaar. Ik zei: "Ga niet naar Arsenal". Met alle respect voor die club, maar ik vind hem te goed voor Arsenal. Als je dertig keer voor ons scoort en Speler van het Seizoen wordt, dan komen Barcelona en Real Madrid zeker voor je terug.'
• Steven Gerrard (foto boven) drukte zijn Uruguayaanse ploeggenoot op het hart dat hij moest wachten op Barça en zo geschiedde. Deze zomer maakte Suárez de overstap naar de Spaanse topclub, voor een slordige tachtig miljoen euro. (Engelse media) 

• Nóg een nieuwe aanwinst voor Liverpool. Daniel Craig, voor velen beter bekend als James Bond, maakte gisteren zijn opwachting in de kleedkamer van The Reds. Hij woonde in New York de zege na strafschoppen op Manchester City bij.

• Ook shirtjes kun je klaarblijkelijk recyclen. Fernando Torres is al een tijdje vertrokken uit Liverpool, maar als je gewoon een kaartje over zijn naam heen plakt met de naam van een nieuwe aanwinst, heb je dus een heel nieuw shirt.

• Manager Brendan Rodgers zorgt ervoor dat de supporters steeds van shirt moeten veranderen. Op Twitter is nu zijn scoutingmethode 'uitgelekt'.

'We zijn hier niet gekomen om lol te hebben. Het is zaak dat we ons goed voorbereiden op het komende seizoen.'
• De spelers van Bayern München kunnen hun borst natmaken. Trainer Pep Guardiola is niet voor zijn lol naar New York afgereisd, zo zei hij op een persconferentie die hij tijdens het trainingskamp gaf, maar is er om arbeid te leveren. Toch sluiten wij een bezoek van de Spanjaard aan vrienden en kennissen in de Verenigde Staten niet uit, want na zijn vertrek bij Barcelona vertrok hij met zijn gezin naar de metropool om te genieten van zijn vrije tijd. En met een selectie vol wereldkampioenen en anderen toppers, zal hij zich ook niet al te veel zorgen maken.

'Het gaat goed. Ik moet me dit seizoen gaan focussen op de linksbackpositie, maar als ik daar mijn kans krijg, ga ik zeker niet zeiken.'
• Nathan Aké zal 'niet zeiken' als hij de kans krijgt op de linksbackpositie bij Chelsea. De negentienjarige verdediger, die het liefst in het centrum speelt, kwam tot nog toe tot vier competitiewedstrijden in dienst van de Londense club. Er spreekt in ieder geval het nodige zelfvertrouwen uit zijn quote en daar kan trainer José Mourinho - zelf ook niet beroemd om zijn bescheidenheid - vast wel wat mee. (FOX Sports)

'Voor mijn gevoel ben ik nog steeds de nummer één. De trainer wil iedereen nu een nieuwe kans geven. Dan moet ik maar laten zien op het veld dat ik die nummer één ook echt ben.'
• Na afloop van de oefenwedstrijd Vitesse – Chelsea (1-3) blikte Piet Velthuizen voor de microfoon van de NOS verontwaardigd terug op het feit dat hij niet in de basis stond.  Eloy Room mocht van trainer Peter Bosz in de basis starten, Velthuizen viel na rust in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.