Barça verkoopt bij Sevilla gestalde Suárez aan Villarreal

Reacties

In plaats van Denis Suárez volgens afspraak nog een seizoen te verhuren aan Sevilla, heeft Barcelona de aanvallende middenvelder verkocht aan Villarreal. De kampioen van Spanje heeft wel de optie om de 21-jarige Spanjaard na dit of volgend seizoen terug te halen naar Camp Nou.

Barça verkoopt bij Sevilla gestalde Suárez aan Villarreal

Barça nam Suárez in de zomer van 2013 over van Manchester City, maar van een debuut namens de Blaugranas kwam het nooit voor de jeugdinternational. Vorig jaar vertrok de technisch begaafde nummer 10 in ruil voor de komst van Ivan Rakitic daarom op huurbasis naar Sevilla, waar hij wél aan spelen toekwam. Met 46 optredens en zes goals had Suárez een groot aandeel in de Europa League-winst en de vijfde plaats in de Primera División.

Desondanks maakt Suárez zijn verblijf van twee seizoenen bij Sevilla niet vol. Trainer Unai Emery deed in de nieuwe jaargang nog geen beroep op de Barcelona-huurling, die daarom wegwilde. Villarreal zag zijn kans schoon en legde de bij Celta de Vigo opgeleide middenvelder voor vier jaar vast. Vorig jaar kwam Jonathan dos Santos ook al over van Barcelona, dat wél een terugkoopoptie heeft laten opnemen in de deal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.