Barça nadert grens 100 treffers en nieuwe Clásico

Barcelona heeft woensdagavond in de achtste finales van de Copa del Rey een eenvoudige zege geboekt op Osasuna. Door de zege lijkt de return een formaliteit en gloort opnieuw een tweeluik met eeuwige rivaal Real Madrid, maar nu in de kwartfinales van de beker. Ook Sociedad won.

Barça nadert grens 100 treffers en nieuwe Clásico

Barcelona - Osasuna 4-0Barcelona opende de score door toedoen van Cesc Fabregas. De middenvelder was het eindstation na een goed lopende aanval en kon het openingsdoelpunt binnen schuiven. Aangever was Xavi.

Diezelfde combinatie zorgde na twintig minuten voor de 2-0. Xavi vond met een perfecte inspeel-pass zijn collega. Fabregas besloot met een gracieuze stift: 2-0. Na 72 minuten spelen tilde invaller Lionel Messi - hij kampte net als de afwezige doelman Victor Valdés met lichte griepverschijnselen - de stand naar 3-0. In de ultieme slotfase bepaalde het Argentijnse wonderkind de eindstand ook nog eens op 4-0. Opmerkelijk aangezien Messi maar een half uurtje speelde.

Door de zege is Barcelona zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales. In die volgende ronde zou de Catalaanse grootmacht dan Real Madrid of Málaga kunnen tegenkomen. De Koninklijke won het eerste duel dinsdag ternauwernood met 3-2. In het kalenderjaar 2011 stonden de twee Spaanse topclubs ook al liefst elf keer tegenover elkaar.

Ondanks de soevereine zege moet Barcelona nog wel even wachten op een fraaie mijlpaal. In de dertigste officiële wedstrijd van het lopende seizoen vielen de 96ste, 97ste, 98ste en 99ste treffer van Barcelona te noteren. De grens van honderd is dus niet nog geslecht. Dat kan wel gebeuren als zondag de Catalaanse derby in Espanyol op het programma staat in competitieverband.

Real Sociedad - Real Mallorca 2-0Sociedad heeft zich door de zege een perfecte uitgangspositie voor de return verschaft. Na zeventien minuten kopte Mikel Aranburu raak op aangeven van Imanol Agirretxe. In de tweede helft vond de aangever zelf het net. Hij was attent bij een van de paal terug springende bal en bepaalde de eindstand op 2-0. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's