Barça na spectaculaire zege bij Atlético in halve finale

Barcelona heeft zich als eerste club geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Copa del Rey. Ondanks een valse start wonnen de Catalanen ook het uitduel met Atlético Madrid (2-3).

Vooral de eerste helft was spectaculair. Al na 38 seconden kwam Atlético op voorsprong in het eigen Estadio Vicente Calderón. Fernando Torres kapte Javier Mascherano uit en passeerde doelman Marc-André ter Stegen in de korte hoek. Maar het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten, want binnen tien minuten stond Barça op gelijke hoogte na een vlijmscherpe counter.

Via Lionel Messi kwam de bal bij Luis Suarez, die met buitenkant rechts Neymar wegstuurde en de Braziliaan schoof de bal in de verre hoek. Na een half uur nam de thuisclub opnieuw een voorsprong dankzij een enorme blunder van scheidsrechter Jesús Gil Manzano, die een overtreding van Mascherano buiten het strafschopgebied op Juanfran bestrafte met een penalty. Raúl García schoot het buitenkansje binnen.

Op dat moment moest Atlético nog één keer scoren, aangezien de heenwedstrijd vorige week in een 1-0 overwinning voor Barcelona was geëindigd. Maar in het laatste kwartier voor rust ging het helemaal mis voor de landskampioen. Een eigen doelpunt van Miranda zorgde voor 2-2, waarbij Arda Turan het feestje van de Catalanen probeerde te verstoren (foto), terwijl Neymar in de 41ste minuut met zijn tweede doelpunt van de avond Barcelona op voorsprong zette.

Dat doelpunt was echter discutabel, aangezien Atlético luttele seconden daarvoor nog dacht een strafschop te moeten krijgen. Jordi Alba maakte hands, maar Gil Manzano liet doorspelen en uitgerekend de linksback van Barcelona zorgde voor de assist bij 2-3. Atlético was woedend en tijdens de rust kreeg Gabi een rode kaart, omdat hij zich misdroeg in de catacomben.

Met tien tegen elf werd het niet meer spannend in Madrid, waardoor Barcelona de wedstrijd eenvoudig uitspeelde. Helemaal toen Mario Suárez zes minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor Atlético de wedstrijd beëindigde met negen man. Het bleef desondanks 2-3, waardoor Barcelona de laatste vier van het bekertoernooi bereikte.