Barça moet titelstrijd vervolgen zonder Alba en Neymar

Reacties

De gifbeker is voor Barcelona nog niet leeg. Daags na de 2-1 nederlaag in de Spaanse bekerfinale tegen Real Madrid heeft de Catalaanse club bekendgemaakt dat Jordi Alba en Neymar voorlopig niet inzetbaar zijn.

Barça moet titelstrijd vervolgen zonder Alba en Neymar

Het tweetal speelde woensdagavond in Valencia nog mee tegen De Koninklijke. De finale om de Copa del Rey zou echter weleens hun laatste optreden voor Barcelona in dit seizoen kunnen zijn. Alba staat door een dijbeenblessure drie tot vier weken aan de kant, terwijl Neymar een maand niet inzetbaar is wegens een voetkwetsuur.

En dat is niet alleen slecht nieuws voor Barça-trainer Gerardo Martino, ook de bondscoaches van Spanje en Brazilië zullen allerminst blij zijn met de fysieke ongemakken van het ongelukkige duo. Alba is voor de Spaanse keuzeheer Vicente del Bosque een vaste waarde als linksback, terwijl Neymar de sterspeler is in de ploeg van Luiz Felipe Scolari.

Met het oog op het WK is het zeer de vraag of Alba en Neymar nog aan hun speelminuten komen in Camp Nou. De laatste competitiewedstrijd staat gepland in het weekend van 17 en 18 mei, als de huidige koploper Atlético Madrid op bezoek komt. Mogelijk hebben de linksback en de aanvaller daardoor oefeninterlands nodig om weer topfit te worden.

Marc Bartra was maar net op tijd fit om tegen Real Madrid te spelen én te scoren, maar ontbreekt zondag mogelijk wel tegen Athletic de Bilbao.
Marc Bartra was maar net op tijd fit om tegen Real Madrid te spelen én te scoren, maar ontbreekt zondag mogelijk wel tegen Athletic de Bilbao.

Barcelona blijft dit seizoen maar weinig bespaard. Doelman Víctor Valdés moet het WK aan zich voorbij laten gaan door een zware knieblessure, terwijl het ook nog even duurt voordat Gerard Piqué weer fit is. Doordat ook Carles Puyol en Marc Bartra blijven sukkelen met kleine blessures, is de spoeling vooral achterin erg dun. Zeker nu Bartra komende zondag mogelijk niet inzetbaar is in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao.

Het seizoen dreigt daardoor voor Bracelona uit te lopen uit één grote teleurstelling. Na de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid en de nederlaag tegen Real Madrid in de eindstrijd om de Copa del Rey is de landstitel nog de enige beschikbare prijs. Gezien de huidige derde plaats, de vele blessures en de slechte vorm – de laatste drie officiële duels gingen allemaal verloren – lijkt ook het behalen van het kampioenschap een hele kluif voor de ooit zo onverslaanbare voetbalmachine uit Catalonië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.