Barça moeizaam langs Valencia, jubileumtreffer Messi

Barcelona is een tweede misstap op rij bespaard gebleven in de Primera División. De Catalanen maakten met een benauwde zege (2-0) een einde aan de indrukwekkende reeks van Valencia.

Valencia was tot zaterdag al tien wedstrijden ongeslagen, maar al na vijftig tellen lag de bal al achter Diego Alves. Lionel Messi stoomde op door het centrum en bediende op de rechterflank Luis Suarez, die binnen punterde. Maar dat was alles behalve een voorbode voor een makkelijke middag.

Valencia dicteerde de eerste helft en na een lichte overtreding van Piqué op Rodrigo ging de bal op de stip. Clubtopscorer Dani Parejo verzuimde echter zijn tiende te maken, want Claudio Bravo keerde zijn slappe inzet. Even later was Bravo wel geklopt na een knappe uithaal uit de draai van Paco Alcácer, maar de bal ketste ver buiten zijn bereik op de paal. Messi leek zelfs te schrikken toen Barcelona vlak voor rust weer eens een kans kreeg. De Argentijn schoot van dichtbij naast.

De bezoekers leken hun kruit verschoten te hebben in die sterke eerste helft, want Barcelona kreeg na de pauze kansen via invaller Neymar en Messi. De Braziliaan kopte te zacht in en de Argentijn zag zijn vrije trap op de lat belanden. Aan de overkant probeerde Rodrigo het nog met een venijnige stuiterbal, maar Bravo redde. In de laatste seconde lukte het Messi (foto) alsnog zijn jubileumtreffer te maken, toen hij Alves met een mislukte stift passeerde en binnentikte. Het was zijn vierhonderdste doelpunt in het shirt van Barcelona, gerekend over alle competities.

Barcelona staat door de overwinning vijf punten voor op Real Madrid, dat later op de avond het Málaga van Nordin Amrabat nog ontvangt. Valencia blijft vierde.