Barça met record op zak naar finale na remise in Mestalla

Reacties

Hoewel de return door een monsterzege uit het heenduel al was verworden tot een formaliteit heeft Barcelona woensdagavond de return in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi kleur gegeven: 1-1. In Camp Nou was de Catalaanse grootmacht met een 7-0 zege allesbehalve genadig voor de ploeg van de geplaagde trainer Gary Neville. In een akelig leeg Mestalla greep de ploeg van Luis Enrique vanavond door het gelijkspel een clubrecord.

Barça met record op zak naar finale na remise in Mestalla

De grote sterren waren er vanavond niet bij aan de kant van Barcelona. Daardoor ging Luis Enrique (foto boven) met een B-ploeg op jacht naar het clubrecord. Als de ploeg van de succescoach immers niet zou verliezen zou dat voor de 29ste keer op rij zijn. Sinds de 2-1 competitienederlaag bij Sevilla van 3 oktober werd 23 keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld, waardoor de recordreeks van Pep Guardiola uit het seizoen 2010/11 werd geëvenaard.

Valencia was evenwel niet bereid zomaar mee te werken aan dat feestje. De ploeg die vorige week nog als kanonnenvoer diende kon ook wel eens een succesje gebruiken, want onder Neville wordt zo slecht gepresteerd dat de Engelsman al flink onder druk staat bij de huidige nummer veertien van Spanje.

Vijf minuten voor rust tekende Álvaro Negredo namens de thuisploeg voor het openingsdoelpunt. Met wat geluk kreeg hij de bal na zijn eerste inzet via het lichaam van Barcelona-goalie Marc-André ter Stegen terug om de bal vervolgens in een leeg doel te schuiven. Die treffer leverde bij Neville slechts een minzaam lachje op.

Een zeldzaam beeld de laatste weken; Gary Neville die tevreden toekijkt.
Een zeldzaam beeld de laatste weken; Gary Neville die tevreden toekijkt.

Na de onderbreking probeerden beide ploegen het geregeld, maar werd lang niet gescoord. Uiteindelijk was de invalbeurt van Wilfrid Kaptoum nodig om voor de eindstand te zorgen. De negentienjarige Kameroener tekende in de 84ste minuut voor de 1-1 én het clubrecord. Valencia, in de tweede helft met Zakaria Bakkali als invaller, kon daar niets meer tegenover zetten.

Daardoor is de balans onder Neville (zeventien duels: vier keer winst, zeven keer gelijk, zes keer verlies) nog altijd slecht. Ook Neville zal daarom beseffen dat als hij zondag – na zijn tiende competitiewedstrijd, tegen Espanyol thuis – nog altijd zonder competitiezege is, hij wel eens razendsnel weer ontslagen zou kunnen worden.

Finale
Luis Enrique zit wat dat betreft een stuk comfortabeler in zijn trainerszetel. Hij is een clubrecord rijker en koerst vooralsnog af op de nodige hoofdprijzen. In de bekerfinale wacht op 21 mei waarschijnlijk Sevilla, aangezien die ploeg het heenduel in eigen huis met 4-0 won van Celta de Vigo. Morgen is de return. In de competitie zijn de Catalanen koploper, terwijl in de achtste finale van de Champions League Arsenal wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.