Barça kampioen ondanks puntenverlies bij Levante

Voor de derde keer op rij heeft Barcelona de landstitel in Spanje voor zich opgeëist. De ploeg van trainer Pep Guardiola had aan een gelijkspel bij Levante voldoende om kampioen te worden (1-1).

Barça begon sterk aan de wedstrijd en creëerde een groot overwicht, maar grote kansen leverde het niet op. Aan de andere kant was de thuisclub juist wél gevaarlijk, bij de spaarzame momenten van balbezit. Toch was het de ploeg van Guardiola die in de 27ste minuut op voorsprong kwam. Een schitterende pass van Xavi werd door Seydou Keita (foto) knap raak gekopt.

Maar lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong, aangezien Felipe Caicedo in de 41ste minuut kon profiteren van een fout in de verdediging van Barcelona. Na een misverstand tussen Gerard Piqué en Víctor Valdés kon de van Manchester City gehuurde aanvaller kort voor rust de 1-1 binnen schieten.

Die stand was voor Barcelona voldoende om de eerste prijs van dit seizoen te grijpen. In de tweede helft kreeg het nog wel drie goede kansen op de winst. Ibrahim Afellay, die de hele wedstrijd speelde, schoot net naast. Ook was Lionel Messi twee keer dicht bij een treffer na een knappe dribbel. Bij zijn eerste poging schoot hij op de paal, later schoot hij net naast het Levante-doel.

Maar de Catalanen geloofden het wel en speelden de wedstrijd rustig uit. Levante kon na rust weinig meer uitrichten en kon ook wel leven met de puntendeling. Door de 1-1 heeft Barcelona nu 92 punten uit 36 duels, zes meer dan Real Madrid dat vanwege het onderlinge resultaat geen kampioen meer kan worden. Foto: VI Images