Barça dankzij goals Suarez al met één been in halve finale

Reacties

Barcelona kan een plek in de halve finale van de Champions League al bijna niet meer ontgaan. Een gehavend Paris Saint-Germain bleek in eigen huis ondanks een goal van Gregory van der Wiel enkele maatjes te klein voor het Catalaanse sterrenensemble, dat in Luis Suarez de absolute uitblinker had: 1-3.

Barça dankzij goals Suarez al met één been in halve finale

PSG miste niet alleen de nodige vaste waarden door blessureleed, maar moest in het eigen Parc des Princes ook aantreden zonder de geschorste superster Zlatan Ibrahimovic. De Zweed liep in de vorige ronde tegen die schorsing aan door een rode kaart, uitgedeeld door arbiter Björn Kuipers.

Met Van der Wiel wél in de basis was de eerste grote kans nog wel voor de thuisploeg. Javier Pastore kon in kansrijke positie schieten, maar produceerde een volledige mispeer. Dat deed Lionel Messi even later niet, maar op zijn inzet vanaf zeventien meter bracht de paal nog redding voor PSG. Het bleek letterlijk een waarschuwingsschot, want enkele minuten later was het wél 0-1. Messi kon na balverlies van PSG Neymar in volle vaart aanspelen en de Braziliaan schoof de bal koeltjes in het Parijse doel. Van der Wiel kwam veel te laat om een achterstand te voorkomen.

Neymar viert de 0-1 op tegenwoordig populaire wijze. Is ook de Braziliaan aanstaand vader? Scoren deed hij in Parijs in ieder geval.
Neymar viert de 0-1 op tegenwoordig populaire wijze. Is ook de Braziliaan aanstaand vader? Scoren deed hij in Parijs in ieder geval.

Kort na die goal kreeg PSG nog meer tegenslag te verwerken. Thiago Silva voegde zich met ogenschijnlijk alwéér een hamstringblessure in de toch al goed gevulde ziekenboeg. Hij werd verrassenderwijs vervangen door zijn landgenoot David Luiz, die op 5 april zoals al zoveel PSG-spelers ook geblesseerd raakte aan zijn hamstring en een maand aan de kant zou staan. Niets bleek minder waar, al bracht zijn razendsnelle comeback niet waar de ploeg van trainer Laurent Blanc op hoopte. In tegendeel, de verdediger beleefde een avond om van te gruwelen.

PSG probeerde het wel, maar kwam duidelijk schotkracht tekort door het gemis van Ibrahimovic. Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani ondernamen dappere pogingen, maar konden de Zweed niet doen vergeten.

Suarez
Halverwege het tweede bedrijf deelde Luis Suarez een mokerslag uit aan PSG. Hij poortte eerst Luiz om vervolgens door de Parijse defensie heen te soleren en via doelman Salvatore Sirigu de 0-2 te laten aantekenen. Datzelfde kunstje herhaalde de Uruguayaan even later. Hij speelde Luiz opnieuw op geniale wijze door de benen en rondde dit keer even zo fraai af door de bal in de kruising te schieten. Dat Van der Wiel met een schot dat via Jérémy Mathieu in het net viel nog de eindstand op 1-3 bepaalde, was slechts een schrale troost voor PSG.

Door de 1-3 uitzege lijkt de return over zes dagen slechts een formaliteit. Hoewel de terugkeer van Ibrahimovic hoop zal bieden, zal PSG moeten stunten in Camp Nou om alsnog een plek in de halve finale van de Champions League af te dwingen. Het duel van vanavond bood in ieder geval geen houvast. Barcelona treedt in die return mogelijk wel zonder Andrés Iniesta aan. Hij moest op een brancard het veld verlaten met ogenschijnlijk een rugblessure.

Thiago Silva verlaat al na 21 minuten teleurgesteld en met een blessure het veld. Zijn vervanger en landgenoot David Luiz beleefde een zo mogelijk nog zwaardere avond.
Thiago Silva verlaat al na 21 minuten teleurgesteld en met een blessure het veld. Zijn vervanger en landgenoot David Luiz beleefde een zo mogelijk nog zwaardere avond.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.