Barça bouwt met beloning voor Araújo verder aan toekomst

Reacties

Ronald Araújo heeft met Barcelona een akkoord bereikt over verlenging van zijn contract. De 23-jarige Uruguayaan is met de nieuwe verbintenis tot medio 2026 verbonden aan de huidige nummer twee van La Liga.

Barça bouwt met beloning voor Araújo verder aan toekomst
© Pro Shots

Araújo werd door Barcelona in 2018 opgepikt uit Uruguay. Nadat hij was overgekomen van Boston River moest hij bij Barcelona B gaan wennen aan de nieuwe manier van spelen. Het was Ronald Koeman die hem in oktober 2020 doorschoof van de reserves naar de A-selectie.

Inmiddels heeft de centrumverdediger al 78 wedstrijden in het eerste elftal van Barça gespeeld. Hij is dit seizoen een van de grote lichtpuntjes in een wisselvallig jaar voor de club en ontwikkelt zich uitstekend. Samen met onder anderen Pedri (19), Gavi (17), Eric García (21), Ferran Torres (22) en Ansu Fati (19) maakt Araújo in de plannen deel uit van het Barcelona van de toekomst. Ook het contract van Gavi wordt waarschijnlijk snel verlengd. Zijn verbintenis loopt nog tot de zomer van 2023.

In het nieuwe contract van Araújo is een ontsnappingsclausule van liefst één miljard euro opgenomen. De verbintenis wordt officieel komende vrijdag ondertekend. President Joan Laporta zal de speler dan in aanwezigheid van de media ook toespreken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.