Barça, Bayern en Twente in achtervolging op Shakhtar

FC Twente evenaarde afgelopen zondag een 44 jaar oud clubrecord door zijn eerste zes duels van de competitie te winnen, maar de Tukkers zijn daarmee dit seizoen niet uniek in Europa.

Barça, Bayern en Twente in achtervolging op Shakhtar

Liefst zeven andere clubs zijn deze jaargang nog zonder puntenverlies, waarvan Shakhtar Donetsk de beste cijfers kan overleggen. De regerend kampioen van Oekraïne won zijn eerste negen wedstrijden en kan daar vrijdagavond tien van maken, als het bezoek krijgt van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Drie clubs wonnen net als FC Twente hun eerste zes duels van het seizoen. Olympique Marseille deed dat in de Ligue 1, terwijl er zelfs twee clubs uit Bulgarije zijn die na de eerste zes competitiewedstrijden nog altijd een honderd procent-score hebben: Levski Sofia en Ludogorets Razgrad.

Ook de Europese grootmachten Barcelona en Bayern München wonnen tot nu toe al hun duels in competitieverband, al speelden zij beide een wedstrijd minder dan FC Twente. In Griekenland is de Super League nog maar vier speeldagen oud en is Olympiakos Piraeus nog altijd zonder puntenverlies. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's