Barazite verkiest Leeuwen van de Atlas boven Oranje

Ruim een half jaar na zijn laatste wedstrijd met Jong Oranje kiest Nacer Barazite voor een andere richting van zijn interlandcarrière. De aanvaller van AS Monaco gaat voor zijn debuut voor Marokko.

Barazite verkiest Leeuwen van de Atlas boven Oranje

Op 29 februari droeg Barazite tegen Jong Schotland nog het Oranje-shirt. De 83 minuten in het duel in de kwalificatie voor het EK Onder 21 jaar zijn de laatste namens Nederland. Want de aanvaller heeft gekozen voor Marokko.

'Ik heb voor vertegenwoordigende teams van Nederland gespeeld', zegt 22-jarge Barazite. 'Dat was toen en het heeft me geholpen me te ontwikkelen. Maar nu heb ik mijn keuze gemaakt. Ik ga voortaan voor Marokko spelen.' De vraag is alleen of de nieuwe bondscoach Rachid Taoussi op korte termijn een beroep gaat doen op Barazite. Op 12 oktober staat de belangrijke wedstrijd tegen Mozambique op het programma. Kwalificatie voor de strijd om de Afrika Cup staat op de tocht, aangezien het eerste duel met 2-0 verloren ging.

Barazite heeft zich bij AS Monaco nog niet ontwikkeld tot een vaste waarde. Bij de Monegasken, die uitkomen in Ligue 2, kwam hij dit seizoen nog niet verder dan vier invalbeurten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's