Barça lijdt eerste nederlaag bij Real Betis

Barcelona is tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Tegen Real Betis Sevilla eindigde de jacht op de beste seizoensstart in de clubhistorie (2-1).

Barcelona slaagde niet het veelgeprezen aanvalsspel op de mat te leggen om het verdedigend ingestelde Real Betis Sevilla op de knieën te krijgen. Tekenend voor de mindere avond van de Catalanen was dat Ronaldinho op slag van rust de beste kans van de eerste helft verprutste.

De tweede helft beloofde eenzelfde eenzijdig beeld te geven van een dominerende Barcelona, maar de thuisploeg verraste met een overrompelingstactiek. Dat vertaalde zich in de openingstreffer van Edú die een voorzet van Joaquin binnenknalde.

De achterstand noopte Barcelona tot nog verder opvoeren van de druk. Betis moest zich beperken tot verdedigen en moest zich daarbij soms verlaten op noodoplossingen. Een daarvan leidde tot de 2-0. Barcelona-verdediger Carles Puyol kopte een lange haal van Betis verkeerd terug, een fout waarvan Ricardo Oliveira profiteerde.

Dat Barcelona via een gezamenlijke inspanning van Gerard en Henrik Larsson al snel iets terugdeed, kon niet voorkomen dat de Catalaanse formatie de eerste nederlaag moest incasseren. En dat een week voor de kraker tegen Real Madrid, dat koploper Barcelona tot vier punten is genaderd.

Door de nederlaag verbeterde Barcelona ook het clubrecord niet. In het seizoen 1996/97 volgden na tien wedstrijden een remise.