Barça laat concurrentie ver achter na zege op Villarreal

Barcelona lijkt niet te pakken te krijgen door de concurrentie. De ploeg van Pep Guardiola won met 2-1 bij Villarreal, een van de ploegen die de koploper nog in het vizier had.

Zowel Barcelona als Villarreal wil doorgaans verzorgd combineren en met liefde de aanval zoeken. Dat was zondag ook niet anders. Al speelde de thuisploeg iets meer met de handrem erop dan de club normaal doet. Zonder dat het tot een absurd hoog aantal kansen kwam, was de wedstrijd het bekijken meer dan waard.

Thierry Henry besliste in de 66ste minuut het treffen. De Franse spits zette rustig zijn voet tegen een afgemeten voorzet van Xavi: 2-1. Maar Barcelona moest nog wel het slotoffensief van Villarreal overleven. De koploper van de Primera División had namelijk Gerard Piqué een kwartier voor tijd verloren nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. Vlak voor tijd had Nihat Kahveçi de grootste kans op de 2-2 maar de Turk mikte naast.

Beide ploegen hadden goede kansen gehad. In de eerste helft schoot Villarreal-spits Giuseppe Rossi vrij voor Barça-doelman Víctor Valdés naast. Henry verscheen voor zijn winnende goal tweemaal oog-in-oog voor doelman Diego López, maar slaagde er toen niet in te scoren. Bovendien redde de goalie van El Submarino Amarillo prachtig op een volley van Sergi Busquets.

Vlak na rust opende Cani de score namens Villarreal. Prachtig weggestuurd door Rossi rondde de middenvelder beheerst af. Lang liet het antwoord van Barcelona niet op zich wachten. Seydou Keita (foto) verschalkte López in de lucht na een voorzet van Daniel Alves. Tien minuten daarna maakte Henry de winnende.

Door het verlies van Valencia en het gelijkspel van Sevilla is Barcelona nu tien punten los. Villarreal zag Atlético passeren en staat nu samen met Real Madrid op de vijfde plaats.