Bannelingen op ramkoers bij Vitesse

Reacties

Het is niet de vraag wie er deze winter bij komt in de selectie van Vitesse, maar wie er mogelijk nog vertrekt. Waar technisch directeur Mo Allach eerder liet weten het elftal bij elkaar te willen houden, hebben meerdere spelers de toezegging gekregen te mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Bannelingen op ramkoers bij Vitesse

Anderhalve week geleden was Allach nog duidelijk: 'Wij houden het liefst de groep bijeen. We hebben een kwalitatief sterke groep en kunnen iedereen gebruiken. Natuurlijk is iedere situatie anders en zullen we elke casus apart bekijken, maar ik hou het liefst iedereen binnenboord.' Na het tussentijdse vertrek van trainer Peter Bosz wilde Allach niemand meer laten gaan.

Opvallend genoeg werden achter de schermen wel toezeggingen gedaan aan mokkende wisselspelers. Zo lijkt Rochdi Achenteh nog deze week te verkassen. De linksback, die zijn dagen op de tribune slijt, geniet interesse uit binnen- en buitenland. Zelf gaat zijn voorkeur uit naar een transfer buiten de landsgrenzen. Volgens zaakwaarnemer Cankut Ercan wil Vitesse wel meewerken. 'Ze hebben gezegd dat ze het hem gunnen, omdat hij zo'n goede jongen is en hij zich altijd netjes heeft gedragen.'

Een ander hoofdpijndossier is Kelvin Leerdam. De vervanger van Achenteh heeft zijn plek afgestaan aan de Japanner Kosuke Ota en is na een intern conflict teruggezet naar de beloftenploeg. Ook Leerdam zet deze week in op een tussentijds vertrek, waarover Vitesse zou willen praten. De geboren Surinamer heeft een doorlopend contract in Arnhem en drukt behoorlijk op de salariskosten.

Trainer Rob Maas moet sowieso in de slag met zijn wisselspelers. Doelman Piet Velthuizen is klaar met zijn reserverol, supporters zijn een Facebook-actie gestart voor de gepasseerde Guram Kashia en WK-ganger Renato Ibarra is totaal in de vergetelheid geraakt. Een belangrijk gegeven: Velthuizen, Kashia, Ibarra en Leerdam zijn absolute grootverdieners in de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.