Bannelingen Muntari en Boateng weer welkom bij Ghana

Reacties

Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng werden na het WK verbannen uit het Ghanese elftal, maar zijn wat betreft de nieuwe bondscoach Avram Grant gewoon weer welkom. 'Ik ga met ze praten', aldus de keuzeheer.

Bannelingen Muntari en Boateng weer welkom bij Ghana

Boateng (Schalke 04) en Muntari (AC Milan, foto) waren tijdens het WK het middelpunt van een bizarre soap. Boateng schold in Brazilië de huid van toenmalig bondscoach Kwesi Appiah vol, terwijl Muntari zelfs een staflid aanviel. De twee heren werden nadien met onmiddellijke ingang naar huis gestuurd.

Grant ziet dat niet als reden om de twee uit het nationale elftal te blijven weren, zoals de bond ten tijde van de incidenten besloot. 'De deur staat voor iedereen open', laat hij optekenen. 'Natuurlijk zijn er wel bepaalde voorwaarden. De spelers moeten mij laten zien dat ze graag bij het nationale elftal willen horen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, want het team staat boven het individu.'

Grant hoopt ook Michael Essien, die sinds het WK niet meer opgeroepen werd, tot een terugkeer in het Ghanese team te bewegen. Grants eerste grote klus als bondscoach wordt de Afrika Cup van deze winter. In de groepsfase speelt Ghana tegen Zuid-Afrika, Algerije en Senegal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.