Bankzitter De Jong ziet Sevilla alles vergooien

Sevilla heeft donderdagavond de punten uit handen gegeven. De gepasseerde Luuk de Jong zag vanaf de bank hoe het in de tweede helft tegen Eibar helemaal misging.

Eibar
Eibar
3 - 2
Sevilla
Sevilla

Sevilla leed zondag tegen Real Madrid de eerste nederlaag van het seizoen. Los van dat verlies klonk kritiek door over de gebrekkige productie van Los Nervionenses, die dit seizoen in de eerste vijf duels slechts vijf keer hadden gescoord. De Jong had zich op dat punt evenmin kunnen onderscheiden.

De spits, die afgelopen zomer PSV verruilde voor zijn Spaanse avontuur, tekende in zijn eerste vijf duels voor Sevilla voor assists noch treffers. De 430 minuten droogstaan waren voor trainer Julen Lopetegui mogelijk de aanleiding een keer zonder de Oranje-international aan de aftrap te komen. Vanaf de zijlijn zag hij hoe met dank aan defensieve slippertjes van Eibar na ruim een half uur een mooi gat was geslagen.

Lucas Ocampos profiteerde na elf minuten van chaos in de defensie van de thuisploeg, die na balverlies op het middenveld de organisatie kwijt was. De Argentijn toonde zich alleen voor doelman Marko Dmitrovic koelbloedig. Na ruim een half uur leverde Ocampos de voorzet die leidde tot de 0-2. Óliver Torres gleed de bal bij de tweede paal binnen.

Eibar kreeg na ruim een uur een steuntje in de rug in de jacht op een positief resultaat. Sevilla-invaller Jules Koundé verspeelde in het eigen strafschopgebied de bal knullig aan Fabian Orellana, die vervolgens gewillig ging liggen. De door de Chileen verdiende en benutte strafschop was de aansluitingstreffer die in de 77ste minuut een vervolg kreeg.

Na een knullige botsing tussen keeper Tomas Vaclík en Diego Carlos was het een koud kunstje voor Pedro León om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Door een schitterde vrije trap van Cote waren de rollen helemaal omgedraaid. Omdat Lopetegui al drie keer had gewisseld, kon De Jong niet anders dan lijdzaam vanaf de kant toezien hoe Eibar de eerste zege van het seizoen boekte.