Bange dagen De Jonge duren voort na vierde verlies op rij

De positie van Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge blijft wankel. Zijn ploeg bleef zaterdagavond tegen Excelsior voor de vierde keer op rij puntloos. Heracles kwam nog wel op voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich aan de hand van Jeff Stans terug in de wedstrijd en hield de drie punten in eigen huis: 3-1.

Binnen tien minuten was het raak voor de Almeloërs. Elso Brito wilde de bal terugspelen op Alessandro Damen, maar zijn inspeelpass bereikte de debuterende doelman niet. Denni Avdic onderschepte de pass van de linksback en tikte de bal in het verlaten doel.

Vlak voor rust mocht Jeff Stans (foto, boven) voor de gelijkmaker tekenen, nadat Heracles-verdediger Ramon Zomer Daryl van Mieghem in het strafschopgebied naar de grond had getrokken. Stans bleef rustig en schoot onberispelijk raak.

Beauty
Het was diezelfde 24-jarige middenvelder die de Rotterdammers ook op voorsprong zette. Vlak na rust plukte Stans een diepe bal met zijn rechterbeen uit de lucht, zette een stap naar achter en verstuurde het projectiel met diezelfde rechter met een dropkick richting de linkerkruising.

Van Mieghem bracht Excelsior niet veel later in een zetel. In de 56ste minuut stond hij aan het einde van een tegenaanval die werd ingezet door verdediger Sander Fischer. De 24-jarige aanvaller knikte een voorzet vanaf links tegendraads achter doelman Dennis Telgenkamp.

Met zijn eerste treffer van dit seizoen legde Van Mieghem meteen de tweede overwinning van dit seizoen van de Rotterdammers vast, waar Heracles deze jaargang nog niet een keer drie punten mocht bijschrijven. Sterker: de Almeloërs verloren alle competitieduels tot nu toe.