Balotelli pakt hoofdrol bij gevecht tussen Sturridge en Kane

Reacties

Veel ogen waren voorafgaand aan Liverpool tegen Tottenham Hotspur (3-2) gericht op Daniel Sturridge en Harry Kane. De beide aanvallers stelden niet teleur, maar moesten de hoofdrol aan een nog veel meer besproken spits laten.

Balotelli pakt hoofdrol bij gevecht tussen Sturridge en Kane

Hét verhaal was vooraf al dat van de spitsen aan beide kanten. Bij Liverpool stond Sturridge voor het eerst sinds maanden weer eens aan de aftrap. Saillant genoeg was zijn laatste basisoptreden tijdens de zege (0-3) op bezoek bij The Spurs, op 31 augustus vorig jaar. De rentree van de man die vorig seizoen nog goed was voor 22 competitiegoals was goed nieuws voor Liverpool, dat afgelopen zaterdag op 0-0 bleef steken bij stadgenoot en aartsrivaal Everton.

The Reds maakten in 2015 in vijf competitieduels tot dinsdagavond zeven doelpunten, evenveel als de spits aan de andere kant in zijn eentje. Harry Kane bekroonde zijn uitstekende vorm van de laatste tijd afgelopen weekend op fraaie wijze. Net als Liverpool speelde ook Tottenham op zaterdag tegen zijn buurman en grote vijand, Kane legde toen Arsenal met twee goals hoogstpersoonlijk over de knie: 2-1. Het tweetal liet zich dinsdagavond veelvuldig zien.

Ondanks drie prima kansen in de openingsfase voor Sturridge – die op slag van rust met een kunstig hakje ook nog de paal raakte – was het een andere Liverpool-aanvaller die scoorde. Lazar Markovic versloeg Tottenham-goalie Hugo Lloris al na een kwartier spelen met een houdbaar lijkend schot, waarna Kane de ruststand op 1-1 bepaalde. De boomlange aanvaller (foto onder) maakte de bal knap vrij door hem achter zijn standbeen mee te nemen, om vervolgens beheerst raak te schieten.

De twee veelbesproken aanvalsleiders stonden na rust vervolgens aan de basis van doelpunten voor hun ploeg. Sturridge versierde een penalty waaruit Steven Gerrard 2-1 binnenschoot, Kane gaf even later de assist bij de nieuwe gelijkmaker. Een gestopte vrije trap van Christian Eriksen belandde bij Kane en uit zijn harde voorzet werkte Moussa Dembélé de bal met de heup binnen. Sturridge en Kane leken daarmee de hoofdrollen voor zich op te eisen.

Maar in de slotfase was daar plotseling de voor Sturridge ingevallen Balotelli. De Italiaan werd deze zomer met torenhoge verwachtingen naar Anfield gehaald, maar wist nog geen moment te imponeren. Dinsdag sloot het Liverpool-publiek hem echter voor eventjes in de armen toen hij kort voor tijd van dichtbij de winnende 3-2 binnentikte. Het was voor Balotelli pas zijn eerste competitietreffer, maar wel direct eentje waarmee hij Liverpool de aansluiting met de topvier bezorgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.