Mario Balotelli is on fire. De 31-jarige Italiaan loodste zondagmiddag met twee treffers Adana Demirspor langs Rizespor tijdens speelronde 24 van de Süper Lig.

Rizespor
1 - 3
Adana Demirspor

Balotelli mocht zich onlangs als beloning voor zijn goede vorm melden bij de Italiaanse nationale ploeg die een trainingsstage afwerkte richting de climax van de WK-kwalificatie eind volgende maand.

Dat de aanvaller weer helemaal op de weg terug is, bewees hij zondag opnieuw. Balotelli prikte de bal na ruim een half uur in de verre hoek, waarmee hij de score verdubbelde na de 0-1 van Birkir Bjarnason. Uit een vrije trap van grote afstand verzorgde Balotelli na 71 minuten ook de derde goal van de verrassende nummer drie. Keeper Zafer Görgen ging hierbij niet vrijuit. Yusuf Sari legde hierna de 1-3 eindstand vast.

Met zijn negende en tiende goal van dit Süper Lig-seizoen stijgt Balotelli naar de vierde plek van het topscorersklassement. Aleksandar Pesic van Karagumruk leidt de dans met twaalf treffers.

De laatste keer dat Balotelli de dubbele cijfers aantikte in een seizoen, was in 2017/18 namens OGC Nice: achttien treffers.

Alanyaspor
Alanyaspor
1 - 1
Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray moest zondag op bezoek bij Alanyaspor met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen. Wilson Eduardo (ex-ADO Den Haag) bracht de thuisploeg op voorsprong na 39 minuten, waarna Kerem Akturkoglu nog voor rust voor de gelijkmaker zorgde.

Galatasaray, waar Patrick van Aanholt en Ryan Babel in de basis startten, staat slechts dertiende. Vanaf de nummer zeventien volgt rechtstreekse degradatie. Leroy Fer bleef op de bank bij Alanyaspor.