Balotelli biedt excuses aan voor 'grappig bedoeld' bericht

Reacties

Mario Balotelli heeft zich verontschuldigd naar aanleiding van de onrust die is ontstaan over een bericht op social media. De Italiaan heeft aangegeven dat het grappig bedoeld was.

Balotelli biedt excuses aan voor 'grappig bedoeld' bericht

Op Instagram plaatste hij een afbeelding, naar eigen zeggen met als bedoeling aan te geven dat hij tegen racisme is (zie onder). Daar onstond echter veel ophef over. De Engelse voetbalbond FA stelt zelfs een onderzoek in naar de 'racistische en antisemitische' uitlatingen van Balotelli, zelf in het verleden vaak mikpunt van discriminatie.

'Het spijt me als ik iemand beledigd heb', luidt nu het statement van Balotelli, die eerder al liet weten dat het absoluut niet kwetsend bedoeld was. 'Het was juist bedoeld als statement tégen racisme, met een vleugje humor. Ik zie nu in dat dat zonder context het tegenovergestelde effect kan hebben. Niet alle Mexicanen hebben een snor, niet alle donkere mensen springen hoog en niet alle Joden houden van geld', verduidelijkt de Liverpool-spits nog maar eens.

'Ik heb een plaatje van iemand anders gebruikt omdat Super Mario (toevallig ook de bijnaam van de ex-speler van onder meer Internazionale en AC Milan, red.) daarop staat en omdat ik dacht dat dat grappig was, niet beledigend. Nogmaals: het spijt me.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.