Balotelli beschildert gezicht, Ronaldo in het gifgroen

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Balotelli beschildert gezicht, Ronaldo in het gifgroen

• Nog voor zijn eerste wedstrijd in het shirt van Liverpool heeft zomeraankoop Mario Balotelli de harten van de fans veroverd. Op zijn instagram postte hij een bijzondere foto met het logo van The Reds op zijn gezicht geschilderd.

'Magath spoelt de filosofie van Fulham door de WC' • John Arne Riise vreest voor de toekomst van Fulham met Felix Magath aan het roer. Riise, vorig seizoen nog actief bij Fulham, heeft zo zijn bedenkingen bij de vooroorlogse methoden die Magath er bij tijd en wijle op na houdt. De Londense club degradeerde vorig seizoen aan naar het Championship.

• De foto spreekt voor zich. Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo showt zijn nieuwste kicksen en is er zichtbaar gelukkig mee. Kijken hoeveel treffers deze gifgroene schoenen gaan opleveren....

• De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag de Otkritie Arena geopend. Het nieuwe WK-stadion in Moskou, tevens de thuishaven van Spartak Moskou, biedt plaats aan ruim veertigduizend toeschouwers en heeft een slordige driehonderd miljoen euro gekost. Uiteraard werd er met geen woord gerept over de kritiek die de Russen krijgen en het woord 'boycot' werd al helemaal niet in de mond genomen...

'Guardiola wilde mij heel graag hebben'Mehdi Benatia is gelukkig met zijn transfer naar Bayern München en het feit dat hij onder trainer Pep Guardiola komt te spelen. 'Guardiola is een fantastische trainer en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken', aldus Benatia.

Ajax is hofleverancier bij de honderd beste spelers ter wereld aller tijden. Dat blijkt uit de nieuwste ranking van de Association of Football Statisticians (AFS). Om tot de lijst te komen, wordt er gekeken naar het aantal gespeelde interlands, deelname aan eindtoernooien, optredens in de Champions League en gewonnen prijzen. De Braziliaan Ronaldo gaat aan kop, terwijl Marco van Basten (20) de beste speler is met een Ajax-verleden. Johan Cruijff (22), Edwin van der Sar (38), Frank Rijkaard (48), Dennis Bergkamp (50), Clarence Seedorf (61), Wesley Sneijder (67), Zlatan Ibrahimovic (72), Frank de Boer (87) en Nwankwo Kanu (95) zijn de overige negen Ajacieden in de top-100.

'Ik word al misselijk bij de gedachte alleen al dat ik voortaan vanaf de tribune moet kijken. Dit loslaten is niet gemakkelijk voor mij.' • Volgende week woensdag wordt WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose (foto, boven) voorafgaand aan de WK-replay gehuldigd als afzwaaiend international. In een interview met Die Zeit kijkt hij vooruit op een tijd zonder interlandvoetbal en blikt hij terug op zijn carrière tot nu toe. Zo heeft de huidige spits van Lazio het onder andere over leerzame jaren bij Bayern München. 'Het was alleen ook een moeilijke tijd. Vooral de samenwerking met Louis van Gaal verliep stroef.'

• Het leven lacht Stefan de Vrij momenteel toe. Zo maakte de verdediger zondag bij zijn officiële debuut voor Lazio de derde treffer in het met 7-0 gewonnen bekerduel met Bassano Virtus. Daarnaast kunnen wij ons voorstellen dat hij nog steeds nageniet van een voor hem geweldig verlopen WK, waar hij tot beste verdediger van het toernooi werd uitgeroepen. In de vrije tijd die overblijft maakt hij een rondje door de stad waar hij nu werkt, of zoals hij het zelf zegt: hij plant een dagje sightseeing in Rome.  

• We hebben alle filmpjes van mensen die meedoen aan de ALS Ice Bucket Challenge nu wel gezien. Je hoort er vandaag de dag niet meer bij als je nog niet bent uitgedaagd of hebt meegedaan aan de uitdaging. Máárrrrrrrr voor Sara Carbonero, de vriendin van Iker Casillas, maken wij met alle liefde een uitzondering!

Super Mario is terug in Engeland en daar treft hij opnieuw een vijand uit een nog niet zo ver verleden. Mario Balotelli, 24 lentes jong, kan nog steeds zijn trainingshesje niet fatsoenlijk over zijn hoofd krijgen…

• Het is een nietszeggend potje in de Deense tweede klasse waarin deze misser voorbijkomt, maar het gaat vooral om de speler van Aarhus GF die deze bal op fabuleuze wijze niet in het doel krijgt. Het is de 23-jarige Andreas Laudrup, inderdaad: de zoon van Michael. Hij zal nog even moeten oefenen om net zo goed als pappie te worden.

'Na het WK heb ik in de vakantie een beetje afgebouwd, omdat het me op mijn leeftijd niet verstandig leek om in één keer niets te doen. Na twee weken rust ben ik langzaam weer gaan trainen en toen ik me op 12 augustus in Istanbul meldde, bleek ik niet veel conditie te hebben verloren.' • Dat Dirk Duracell Kuyt over een enorme conditie beschikt en de op en top prof ook op 34-jarige leeftijd nog zo fit is als in zijn jongste jaren verbaast niemand meer. Maar dat de Katwijker na, zoals hij zelf zegt, een kleine twee weken echte vakantie gewoon weer in de basis startte bij Fenerbahçe in de Turkse Supercup, mag een klein wonder heten. Hij maakte de 120 minuten vol en veroverde de prijs (na strafschoppen) ten koste van het Galatasaray van Wesley Sneijder. (De Telegraaf)

Danny Schreurs kwam al eerder voorbij in deze rubriek. Vlak nadat de 26-jarige spits zijn transfer van MVV Maastricht naar Roda JC Kerkrade had bekrachtigd, werd zijn huis met eieren bekogeld. De overgang van de ene naar de andere Limburgse Jupiler League-club ligt namelijk nogal gevoelig in het zuiden, zo blijkt ook nu weer. Zondag staat namelijk de derby tussen Roda JC en MVV op het programma. L1 meldt dat Schreurs heeft gehoord dat zijn huis in brand zal worden gestoken als hij scoort voor de ploeg uit Kerkrade. Daarnaast vreest hij dat MVV-fans hem zaterdagnacht uit zijn slaap zullen houden. Hij doet daarom aangifte (zie onderstaande tweet).

'Ik heb de afgelopen tien dagen veel gereisd en met behoorlijk wat managers gesproken. Ik nader het einde van mijn loopbaan, dus was op zoek naar een club waar ik goed pas en waar mijn bijdrage wordt gewaardeerd. Bij Everton kreeg ik daarbij het beste gevoel. Wat die andere clubs waren? Dat kan ik niet zeggen.' Samuel Eto'o hulde zich woensdag bij zijn perspresentatie bij Everton in nevelen, toen hem werd gevraagd naar de vermeende interesse van clubs als Ajax, Arsenal en Liverpool. Wel verklapte hij met deze woorden dat hij meerdere clubs een Eto'no had moeten verkopen.

• Soms kan een verkeerde gok bijzonder goed uitpakken. Holly Griffiths wilde wel eens wat geld inzetten op een voetbalwedstrijd en zette, naar zij dacht, in op een 4-0 overwinning van Manchester United. Wat bleek: ze had per ongeluk ingezet op een 4-0 overwinning van MK Dons, de club die uitkomt in de League One en die het dinsdagavond in de League Cup opnam tegen de ploeg van Louis van Gaal. En omdat Milton Keynes Dons verraste en inderdaad vier doelpunten maakte en er geen tegen kreeg, ontving Griffiths vijfhonderd keer haar inzet van tweeëneenhalve pond (omgerekend iets meer dan drie euro, red.), waardoor ze liefst 1.500 euro (!) bij mocht schrijven op haar rekening.

• Ze was niet de enige gelukkige. Gokbedrijf Paddy Power meldde op Twitter dat er bij hen in totaal veertien mensen – wel of niet met opzet – hadden ingezet op een 4-0 overwinning voor MK Dons.

'Ik ben nog steeds een voetbaljunkie. Ik kijk de wedstrijden van Duitsland straks waarschijnlijk gewoon uit mijn luie stoel, met een koud biertje.' • Nog niet zo heel lang geleden mocht Philipp Lahm als aanvoerder van het Duitse nationale elftal de Wereldbeker omhoog houden. Nu de Duitsers op 3 september de replay spelen van die WK-finale (Duitsland speelt dan in Düsseldorf een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië), bekijkt de verdediger annex middenvelder de wedstrijd vanaf de tribune. Voorafgaand aan het duel krijgt de oud-international, die na het WK zijn afscheid als international aankondigde, een onderscheiding. (Die Welt)

• Het wordt steeds gekker. Voetbalschoenen zijn er tegenwoordig al in alle kleuren van de regenboog; er zijn zelfs spelers die op twee verschillende kleuren schoenen lopen. Nu presenteert Real Madrid zijn derde tenue: een zwart shirt met een draak erop. Het is nu alleen nog wachten op een kabouter, afgebeeld op het shirt van Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's