Balotelli bagatelliseert penaltyrel bij Liverpool

Reacties

Hoewel Liverpool donderdagavond in de zestiende finale van de Europa League een goed resultaat boekte tegen Besiktas, ging het na afloop vooral ergens anders over. Matchwinner Mario Balotelli zou in de ogen van de geblesseerde aanvoerder Steven Gerrard een gebrek aan respect hebben getoond.

Balotelli bagatelliseert penaltyrel bij Liverpool

De ingevallen Balotelli maakte in de 85ste minuut vanaf de strafschopstip de enige goal: 1-0. Volgens Gerrard was het echter niet de Italiaan die achter de bal had moeten plaatsnemen, maar plaatsvervangend aanvoerder Jordan Henderson.

'Jordan is de aanvoerder en Mario moet geweten hebben dat Jordan de penaltynemer zou zijn', vertelde Gerrard. 'Hij toonde een beetje gebrek aan respect. Als ik op het veld had gestaan, had ik zeker de penalty zelf genomen. Mario was wat ondeugend door zo tegen het plan van de manager in te gaan. Natuurlijk is het mooi dat hij de strafschop binnenschiet, maar het zal naderhand in de kleedkamer nog wel even interessant geweest zijn', zo luidde het in de Britse pers breed uitgemeten commentaar van Gerrard.

Balotelli deed zelf via Instagram een oproep vooral geen punt te maken van het relletje. 'Hendo bedankt voor het laten nemen van de strafschop. Nu allemaal stoppen met het drama. We hebben gewonnen, dat is het enige dat telt. We zijn een team. Sterker nog, wij zijn Liverpool. Come on guys', aldus de aanvaller, die zijn tekst de wereld instuurde vergezeld van een foto waarop hij Henderson omhelst.

Manager Brendan Rodgers wilde niet ingaan op het voorval met de strafschoppenspecialist Balotelli. 'Ophelderen? Het enige dat ik wil ophelderen, is dat we met 1-0 gewonnen hebben. Ik heb meerdere uitstekende penaltynemers. Meer wil ik er niet over kwijt.'

Mario Balotelli heeft de bal uit de handen van Jordan Henderson genomen en maakt zich op om de strafschop te nemen.
Mario Balotelli heeft de bal uit de handen van Jordan Henderson genomen en maakt zich op om de strafschop te nemen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.