Balende Guardiola biedt excuses aan voor turbulente slotfase

Reacties

Pep Guardiola heeft na afloop van de kraker tussen Manchester City en Chelsea in de Premier League zijn verontschuldigingen aangeboden voor de onverkwikkelijke gebeurtenissen in de blessuretijd. Zowel Sergio Agüero als Fernandinho incasseerde een rode kaart.

Balende Guardiola biedt excuses aan voor turbulente slotfase

'Het is heel jammer dat de wedstrijd zo moest eindigen', stak Guardiola van wal na de 1-3 nederlaag in het Etihad Stadium. 'Ik houd hier niet van. Ik bied mijn excuses aan voor wat er allemaal is gebeurd.' Agüero moest inrukken na een gemene overtreding op David Luiz en Fernandinho werd bestraft met rood omdat hij zich vergreep aan Cesc Fabregas, die hij zelfs over de reclameborden duwde.

De gebeurtenissen in de toegevoegde speeltijd dreigen het 'sportieve element' naar de achtergrond te drukken. Een effectief Chelsea pijnigde Manchester City, dat nu vier punten minder heeft dan de Londenaren. 'Wij speelden goed, hadden controle over de wedstrijd en creëerden ook kansen', somde Guardiola de positieve punten op. 'Helaas ging het in het strafschopgebied steeds mis. Chelsea had een iets andere benadering, maar dat hoort erbij. We hadden ook niet verwacht dat zij 25 kansen zouden krijgen. Zij voetbalden er drie bij elkaar en scoorden ook drie keer.'

Guardiola wilde niets zeggen over het optreden van arbiter Anthony Taylor, die in de eerste helft weigerde David Luiz een rode kaart te geven voor een overtreding op Agüero en ook niets deed met twee penaltyclaims van de thuisploeg. 'We hebben niet gewonnen omdat we veel kansen misten, niet omdat de scheidsrechter bepaalde beslissingen nam', bleef Guardiola diplomatiek.

John Stones verwoordde in gesprek met Sky Sports het gevoel dat leeft in de kleedkamer van Manchester City. 'Een heel bittere nederlaag, dit is moeilijk om te accepteren. Het resultaat is niet echt een correcte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Volgens mij hadden we met 3-1 moeten winnen. We kunnen echter veel positiefs halen uit deze wedstrijd. Ik vond onze opbouw prima en we kregen veel kansen. Chelsea was dodelijk.'

Ongetwijfeld zal Sergio Agüero enkele wedstrijden worden geschorst voor zijn rode kaart.
Ongetwijfeld zal Sergio Agüero enkele wedstrijden worden geschorst voor zijn rode kaart.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.