Bale slaat Madrileense smeekbede in de wind en wil spelen

Reacties

Gareth Bale wil niets liever dan dinsdagavond spelen voor zijn land en zal niet vrijwillig afhaken voor de wedstrijd van Wales tegen Andorra. In Madrid wordt met angst en beven uitgekeken naar het laatste - overbodige - EK-kwalificatieduel van de Welshmen.

Bale slaat Madrileense smeekbede in de wind en wil spelen

Bale plaatste zich afgelopen weekend met Wales ondanks een nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina (2-0) voor het EK 2016. Daardoor gaat het in duel met Andorra dinsdagavond om des keizers baard. Een mooi moment om vervroegd terug te keren naar Spanje, zo dacht zijn werkgever Real Madrid. 'Maar we hebben hard gewerkt om hier te geraken en dit is het perfecte moment om te genieten van wat we bereikt hebben', counterde de flankflitser op de oproep van zijn werkgever.

De Madrilenen zagen Karim Benzema (Frankrijk) en Luka Modric (Kroatië) afgelopen weekend al geblesseerd uitvallen. De vrees dat de ziekenboeg na de laatste speelronde van de EK-kwalificatiecyclus nog voller zal zijn, houdt de Madrileense gemoederen bezig. Sterspeler Cristiano Ronaldo gaf in de ogen van zijn club het goede signaal af door de Portugese selectie direct na plaatsing voor het eindtoernooi te verlaten, maar Bale volgt zijn voorbeeld niet.

Gareth Bale viert de plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk met een buikschuiver.
Gareth Bale viert de plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk met een buikschuiver.

'Iedereen weet hoe belangrijk Wales voor mij is en hoe trots ik ben deel uit te maken van dit team', klonk het uit de mond van de aanvaller, die de laatste drie competitieduels van Real Madrid door een spierblessure miste, na de wedstrijd tegen Bosnië al erg stellig. 'Ik ga de trainer vertellen dat ik wil spelen in Cardiff.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.