Bale helpt Real aan zege op oude club Tottenham

Real Madrid is de Audi Cup gestart met een 2-0 zege op Tottenham Hotspur. James Rodríguez en Gareth Bale waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Met voormalige Spurs-spelers Luka Modric en Bale in de basis begon Real Madrid aan de wedstrijd tegen de oefenpartner. Michel Vorm nam plaats onder de lat en nieuwkomer Toby Alderweireld maakte deel uit van de centrumverdediging van Tottenham.

In de 36ste minuut kwam De Koninklijke op voorsprong. Op aangeven van Isco zorgde James met een kopbal voor de 1-0, tevens de ruststand. Bale zorgde in 79ste minuut voor het slotakkoord. De Welshman profiteerde van knullig balverlies van Spurs en bepaalde de eindstand met een laag afstandsschot op 2-0.

Halverwege de tweede helft mocht de half Nederlandse Marco Asensio zijn opwachting maken aan Madrileense zijde. De Spanjaard met een Nederlandse moeder maakte onlangs nog indruk op het EK Onder-19 en trainer Rafa Benitez gunde de negentienjarige aanvallende middenvelder ruim twintig minuten speeltijd.

Real neemt het woensdag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen gastheer Bayern München en AC Milan. De verliezer van de andere halve finale, die om 20.45 uur begint, speelt tegen Tottenham om de derde plaats.