Bale hard op weg gemiste doel Giggs wél te bereiken

Reacties

Wales heeft met de zege op Israël een belangrijke stap gezet op weg naar een debuut op een EK. Gareth Bale heeft daarmee zicht op het doel dat voor illustere voorgangers als Ryan Giggs altijd onhaalbaar bleek.

Bale hard op weg gemiste doel Giggs wél te bereiken

Met een ongeslagen start – drie zeges en twee remises – ligt Wales op koers voor de eerste succesvolle EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Chris Coleman is na het succes in Israël (0-3) de nieuwe koploper in Groep B.

'Het was een hoogstaand duel, en dus was het resultaat fantastisch', zei uitblinker Bale na afloop van de wedstrijd in Haifa. Met twee doelpunten en een assist was de aanvaller de gevierde man bij Wales. 'De eerste helft was zwaar. Na rust hebben we laten zien dat we een goede ploeg hebben.'

Met de 3-0 zege stevent Wales op een unieke prestatie. 'We hebben ons in een mooie uitgangspositie gebracht, maar er moet nog voldoende werk worden verzet', zei Bale, die wel op weg lijkt te doen wat zijn illustere Welsh voorgangers als Ryan Giggs, Ian Rush en Mark Hughes ontbeerden in hun carrière: acteren op een eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.