'Balbezit-kampioen' Ajax snakt naar zege in Deventer

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor de strijd tussen Go Ahead Eagles en Ajax.

'Balbezit-kampioen' Ajax snakt naar zege in Deventer
Speelronde: 4
Aftrap: zondag 28 augustus, 14.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Ajax kan zich na het puntenverlies tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2) geen nieuwe uitglijder permitteren. De Amsterdammers, die woensdag met 4-1 werden vernederd door FK Rostov in de play-offs van de Champions League, treffen een equipe die slechts één punt bezit.

• Go Ahead Eagles - Ajax staat voor de 31ste keer op het programma in de Eredivisie. De thuisploeg boekte zeven zeges en ging twintig keer onderuit. In februari 1978 won Go Ahead voor het laatst, met 1-0 dankzij een goal van Jo Körver.

• De laatste overwinning van Ajax in Deventer dateert uit het seizoen 2014/15, toen ook de laatste ontmoeting op het programma stond. Door een bizar eigen doelpunt van Wesley Verhoek (doelman Mickey van der Hart trapte over de bal) sleepten de Amsterdammers in de blessuretijd een 1-2 zege uit het vuur.

• In de laatste elf Eredivisie-wedstrijden tegen Go Ahead Eagles kwam Ajax 37 keer tot scoren. De Deventer equipe maakte in diezelfde serie slechts vier doelpunten.

Inclusief vorig seizoen is Go Ahead Eagles al negen thuisduels op rij ongeslagen in alle competities.
Inclusief vorig seizoen is Go Ahead Eagles al negen thuisduels op rij ongeslagen in alle competities.

• Inclusief vorig seizoen is Go Ahead Eagles al negen thuisduels op rij ongeslagen in alle competities. De laatste nederlaag in Deventer werd geleden op 12 februari, toen VVV-Venlo met 0-3 victorie kraaide.

• Go Ahead Eagles maakte slechts twee goals in de eerste drie speelrondes. De laatste keer dat de Deventer formatie zo improductief was in de eerste drie duels van een Eredivisie-seizoen was in het seizoen 1986/87.

• Met vier punten uit drie wedstrijden is Ajax bezig aan de slechtste seizoenstart sinds 2008/09. Destijds, onder leiding van Marco van Basten, hielden de Amsterdammers net zoveel punten over aan de eerste drie Eredivisie-duels.

• In de eerste drie speelrondes had Ajax gemiddeld liefst 71 procent balbezit, terwijl geen enkel ander Eredivisie-team meer dan 59 procent noteerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.