Bakkati en oude bekende Mislintat in staf Steijn, Maduro in wachtkamer

Reacties

Saïd Bakkati zal komend seizoen op de bank zitten naast Maurice Steijn bij Ajax. De club is nog in onderhandeling met Almere City om ook Hedwiges Maduro te strikken als assistent-trainer.

Bakkati en oude bekende Mislintat in staf Steijn, Maduro in wachtkamer

Maduro, die als assistent van Alex Pastoor promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde, heeft nog een eenjarig contract in Almere. Ajax en de promovendus moeten tot overeenstemming komen om dat af te kopen.

Bakkati was in het verleden ook al werkzaam bij Ajax. In het seizoen 2015/16 bekleedde hij de rol van assistent van Jaap Stam bij Jong Ajax. Het meest recent was hij werkzaam als rechterhand van Dick Advocaat bij ADO Den Haag.

Lesser
Max Lesser komt over van VfB Stuttgart en gaat fungeren als hoofdanalist bij het eerste elftal van de Amsterdammers. De 28-jarige Duitser was de afgelopen jaren als dataspecialist verbonden aan de club waar sportief directeur Sven Mislantat eerder ook werkzaam was. Hij deed er de wedstrijdvoorbereiding, de dataverwerking en data-analyse. Lesser was afgelopen seizoen ook tijdelijk doorgeschoven naar de rol van assistent-trainer bij Stuttgart, dat zich via de play-offs handhaafde in de Bundesliga.

'Max heeft het als analist heel goed voor ons gedaan. Ajax biedt hem nu een aantrekkelijk nieuw werkterrein. Daarom hebben we gehoor gegeven aan zijn wijzigingsverzoek en wensen we Max het allerbeste voor de toekomst', luidt de reactie van sportief directeur Fabian Wohlgemuth van Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.