Bakkali krijgt nieuwe uitnodiging voor Rode Duivels

De Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft Zakaria Bakkali opgeroepen voor het WK-kwalificatieduel met Schotland. De PSV-aanvaller heeft echter nog geen besluit genomen over zijn interlandcarrière.

Bakkali krijgt nieuwe uitnodiging voor Rode Duivels

Bakkali staat door een dubbele nationaliteit voor de keus België dan wel Marokko als international te gaan vertegenwoordigen. De zeventienjarige aanvaller stond aan de vooravond van zijn debuut voor De Rode Duivels, maar tijdens de voorbereiding op het oefenduel meet Frankrijk raakte hij geblesseerd.

Omdat het ging om een vriendschappelijke ontmoeting had Bakkali met een debuut voor de Belgen nog geen definitieve keuze gemaakt. Een optreden op 6 september tegen Schotland zou dat wel zijn, maar de verwachting is dat Bakkali afzegt voor de WK-kwalificatiewedstrijd voor België vanwege zijn blessure.

'Ik roep hem gewoon op. Ik mag dat, dus ik doe dat', zo luidt de korte uitleg van Wilmots bij de uitverkiezing van Bakkali.

De liesklachten, die hem sinds de heenwedstrijd tegen AC Milan aan de kant houden, zijn voor de Marokkaanse bondscoach Taoussi aanleiding de aanvaller (nog) niet op te roepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen