Bakkali blij met dode mus, hoop voor Suarez

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bakkali blij met dode mus, hoop voor Suarez

Vandaag leek er eindelijk weer eens wat positiefs te melden rondom Zakaria Bakkali. Het probleemkind van PSV werd namelijk opgeroepen voor België Onder-19. Een mooie kans, zou je zeggen, maar het pakte wat anders uit. De Belgische voetbalbond bleek een verkeerde spelerslijst te hebben gepubliceerd en herstelde snel de fout door de goede lijst online te plaatsen. En op die lijst was géén plaats voor pechvogel Bakkali. (Omroep Brabant)

'Als er nog wat tijd voorbij is gaan we misschien bekijken hoe we zijn straf wat kunnen matigen.'
• Eugenio Figueredo, een van de vice-voorzitters van de FIFA, laat weten dat de schorsing van Luis Suarez wellicht nog wordt teruggebracht. De aanvaller mag tot eind oktober niet spelen voor Barcelona vanwege het bijten van Giorgio Chiellini op het WK. Of de woorden van Figueredo volledig betrouwbaar zijn, valt te betwijfelen. Net als Suarez is de FIFA-topman namelijk een Uruguayaan.

'Ik verborg mijn hand achter mijn gezicht omdat ik nog steeds bang voor hem was. Ik was 26 en ik deed het in mijn broek voor hem. Toen ik bij United speelde boezemde hij me echt angst in. Mijn telefoon ging eens af in de kleedkamer, waarna Keane over de rooie ging en mijn telefoon zocht. Dat soort dingen deed hij.'
• Gerard Piqué blikt terug op zijn weerzien met Roy Keane rondom het Champions League-duel Celtic-Barcelona van vorig seizoen. Keane, die bij Manchester United kort samenspeelde met Piqué, was bij dat duel analyticus.

• Omdat er dinsdag geen supporters welkom waren bij het Champions League-duel CSKA Moskou-Bayern München (0-1) verzonnen fans van Bayern een heel creatieve oplossing om de wedstrijd tóch bij te kunnen wonen. Zestig supporters sloegen de handen ineen en huurden een verdieping af in een naast het stadion gelegen flatgebouw. De kosten daarvoor, ongeveer 5.000 euro, nam Bayern voor zijn rekening. Chapeau!

'Dat is geen goede analyse van je en ook geen goede vraag. Het is iets waar alleen ik over ga.'
• Louis van Gaal liet zich tijdens een persbijeenkomst weer van zijn slechtste kant zien. De manager reageerde bijzonder gepikeerd over een vraag van een journalist, die zich afvroeg of Van Gaal wel de juiste keuze heeft gemaakt door Wayne Rooney tot aanvoerder van Manchester United te benoemen.

'Het heeft me echt geluk gebracht'
• Manchester City verstuurde dinsdagavond voor aanvang van de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en AS Roma een plagende tweet, waarin de Engelse club vermeldde dat Francesco Totti nog nooit op Engelse bodem had gescoord. Het onvermijdelijke gebeurde: Totti scoorde, kroonde zichzelf tot oudste doelpuntmaker aller tijden in de Champions League en maakte City twee punten afhandig. 'Al was ik tijdens de wedstrijd niet echt bezig met dat record'. (La Gazzetta dello Sport)

'Ik zal vanaf de tribune meekijken, wat het alleen maar erger maakt. Want daar word je alleen maar nerveuzer van. Hopelijk kunnen we winnen dankzij de fantastische steun van de fans. Misschien kan ik een paar liederen leren, zodat ik kan meezingen'
John Guidetti stal in zijn tijd bij Feyenoord de harten van het Rotterdamse Legioen en is hard op weg dat nu ook bij Celtic te doen. De transfer van de Manchester City-huurling kwam te laat tot stand om hem te kunnen inschrijven voor de groepsfase van de Europa League. Daar baalt de Zweedse spits van, maar tegen Dinamo Zagreb zal hij zijn tijdelijke werkgever door dik en dun steunen. Het lijkt erop dat Guidetti nog goed weet hoe hij zichzelf onsterfelijk kan maken bij een kudde hondstrouwe supporters. (Celtic View)

Gary Neville was zijn gehele carrière als verdediger actief, maar dat wil niet zeggen dat hij zich als analist enkel op die beroepsgroep richt. Zo schijnt hij tegenwoordig ook te weten hoe een doelman een bal moet keren. Speciaal voor Liverpool-doelman Simon Mignolet demonstreert Neville even hoe hij het afgelopen weekend het schot van Everton-verdediger Phil Jagielka had kunnen stoppen.

Jasper Cillessen staat niet echt bekend als een penaltykiller. Tijdens het WK werd hij in de kwartfinale gewisseld voor de strafschoppenserie tegen Costa Rica, in de halve finale ging Oranje na penalty's onderuit tegen Argentinië met de doelman van Ajax onder de lat. Ook dinsdagavond moest Cillessen een tegendoelpunt toestaan vanaf elf meter. Misschien kan de doelman van het Nederlands elftal wat opsteken van Bart Hillekens (amateurkeeper van het Limburgse Belfeld)?

'Ik denk niet dat zoiets nogmaals zal gebeuren, ik heb wel genoeg van die welles-nietes-spelletjes na al dat gedoe met Brazilië. Nu wil ik met rust gelaten worden, zodat ik mijn werk kan doen: goed spelen, voor Chelsea én Spanje'
Diego Costa reageert op de uitlatingen van Chelsea-manager José Mourinho, die vanwege de chronische hamstringblessure van de Spaanse international ervoor pleitte dat bondscoach Vicente del Bosque de 25-jarige spits rust geeft in de interlandperiode. Diego Costa probeerde alle kou uit de lucht te nemen. 'Ik voel me goed, heb negentig minuten gespeeld. Dan lijkt het me duidelijk dat het goed met me gaat. Het is aan Del Bosque of hij me wil oproepen.'

• Het is vandaag exact achttien jaar geleden dat Arsène Wenger aan de slag ging als manager bij Arsenal. De toen 46-jarige Fransman was zo onbekend in Engeland, dat de London Evening Standard bij zijn aanstelling kopte met 'Arsène Who?' Maar Wenger is op dit moment de langstzittende manager in de Premier League, werd drie keer kampioen en won vijf keer de FA Cup met The Gunners. In de periode dat hij bij Arsenal zat, hadden de overige 43 clubs in de Premier League in totaal 207 managers. Op naar de twintig jaar!

'Als we nog iets willen winnen, zal het de Europa League moeten worden.'
• Feyenoord treedt donderdag in De Kuip aan tegen Standard Luik in de groepsfase van de Europa League en moet in dat toernooi presteren. Dat stelt Jan Boskamp, die de Rotterdammers al uitgeschakeld zag worden in het KNVB-bekertoernooi en blijkbaar ook geen vertrouwen meer heeft in een eventuele landstitel. (Het Belang van Limburg)

• Vorige maand streek Ronaldinho neer bij Queretaro en de Mexicaanse club heeft daarmee goud in handen, want de 34-jarige Braziliaan scoorde al twee keer in drie wedstrijden (waaronder deze vrije trap vannacht). Maar het nadeel is wel dat de aanvaller zó populair is, dat de wedstrijden soms onderbroken worden...

• Het zit de Nederlandse clubs niet mee, want ook PSV had woensdagochtend vertraging. Vanwege de dichte mist vertrok het vliegtuig naar Rusland, waar de Eindhovenaren donderdag Dinamo Moskou treffen in de Europa League, bijna twee uur later. Twee dagen eerder overkwam Ajax hetzelfde op weg naar Cyprus, terwijl zaterdag de spelersbus van de landskampioen te laat aankwam bij NAC Breda.

• Sinds hij Feyenoord verruilde voor Southampton kende Graziano Pellè nauwelijks aanpassingsproblemen en eindelijk krijgt de Italiaan de waardering waarnaar hij op zoek was. De spits wordt zelfs in één rijtje genoemd met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez.

• Tot slot over naar Australië, waar John van 't Schip als manager van Melbourne City FC een nieuwe speler verwelkomde op het trainingsveld: Usain Bolt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.