Bailly eerste aankoop Mourinho bij Manchester United

Reacties

José Mourinho heeft zijn eerste versterking binnen sinds zijn aanstelling als manager van Manchester United. Eric Bailly komt voor bijna veertig miljoen euro over van Villarreal.

Bailly eerste aankoop Mourinho bij Manchester United

De transfersom die United betaalt voor Bailly komt overeen met de ontsnappingsclausule in zijn contract met Villarreal, waarmee hij tot de halve finale van de Europa League reikte. Eerder kwam Bailly in Spanje uit bij Espanyol.

De komst van de 22-jarige mandekker uit Ivoorkust heeft waarschijnlijk gevolgen voor Timothy Fosu-Mensah en Daley Blind, die afgelopen seizoen veel minuten maakten in de verdediging van United. Fosu-Mensah zal een plaats dalen in de hiërarchie. Wat de plannen zijn van Mourinho met de multifunctionele Blind is nog onduidelijk.

Behalve Blind en Fosu-Mensah kunnen ook Chris Smalling, Phil Jones en Marcos Rojo uit de voeten in het hart van de defensie. Daarnaast gebruikte de ontslagen trainer Louis van Gaal middenvelder Michael Carrick regelmatig als centrumverdediger.

Bailly is nog in afwachting van een werkvergunning. Pas wanneer die ook binnen is, wordt de transfer helemaal afgerond. De Ivoriaan tekent een contract tot medio 2020, met een optie op twee extra seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.