Bacuna: 'Van Gaal is een legende'

Reacties

Leandro Bacuna gaat komende zaterdag met Aston Villa op bezoek bij het Manchester United van Louis van Gaal. De voormalige rechtsback van FC Groningen kijkt ernaar uit tegen de ploeg van de Nederlandse manager te spelen.

Bacuna: 'Van Gaal is een legende'

'Van Gaal is een legendarisch figuur. Hij heeft uitstraling en het moet geweldig zijn te voetballen voor hem', zegt Bacuna. De 23-jarige rechtspoot is zeer lovend over zijn landgenoot. 'Overal waar hij heeft gewerkt had hij succes, ik geloof dus ook dat het hem gaat lukken bij Manchester United.'

Sinds de komst van manager Tim Sherwood, in februari, speelt Bacuna een stuk vaker bij Aston Villa dan in de eerste seizoenshelft onder Paul Lambert. De Nederlander stond de laatste drie duels als rechtsback in de basis.

Het duel op Old Trafford zal een zware beproeving worden voor Villa. De club uit Birmingham verloor in haar laatste wedstrijd van Swansea City en staat op de zestiende plaats, vlak boven de degradatiezone. Manchester United lijkt op tijd de vorm te hebben gevonden en strijdt nog volop mee om de Champions League-tickets. De ploeg van Van Gaal en de van een blessure herstellende Robin van Persie bevindt zich op de vierde plaats. Bacuna's ploeggenoot Ron Vlaar is waarschijnlijk op tijd fit voor de ontmoeting van zaterdag.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.