Bacuna helpt Villa langs Norwich, nipte winst Tottenham

Mede dankzij een treffer van Leandro Bacuna boekte Aston Villa een ruime zege op Norwich City: 4-1. Tottenham Hotspur was met 1-0 te sterk voor Cardiff City, terwijl Swansea City ondanks een doelpunt van Jonathan De Guzman niet van Crystal Palace won: 1-1.

Aston Villa – Norwich City 4-1
Met Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna zette Aston Villa tegen Norwich City een forse stap richting lijfsbehoud in de Premier League. Bij de uitploeg ontbraken Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel vanwege blessures.

Norwich begon uitstekend aan het duel, want Wesley Hoolahan maakte al na vier minuten de openingstreffer voor The Canaries. Daarmee hadden de gasten gelijk al hun kruit verschoten, want Aston Villa denderde in het restant van de eerste helft over de ploeg van manager Chris Hughton heen.

Christian Benteke nam de 1-1 en 2-1 voor zijn rekening. Het eerste doelpunt van de Belgische frontman was van grote schoonheid; hij liet doelman John Ruddy kansloos met een omhaal. Kort daarna scoorde Leandro Bacuna (foto) de 3-1 op aangeven van Gabriel Agbonlahor. Het was alweer de vijfde seizoenstreffer van de ex-speler van FC Groningen, die zijn ploeg kort daarna op 4-1 zag komen door toedoen van Sebastien Bassong, die een voorzet van Fabian Delph in zijn eigen doel werkte. Door de overwinning stijgt Aston Villa naar de elfde plaats en slaat het een gat van zeven punten met de degradatiezone. Norwich staat vijftiende en staat vier punten boven de gevreesde streep.

Tottenham Hotspur - Cardiff City 1-0
Met pas zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen bracht Roberto Soldado de thuisclub in de 28ste minuut op voorsprong.  Cardiff leek in de minuut daarna al langszij te komen, maar de kopbal van Steven Caulker op aangeven van Craig Bellamy strandde op de lat. In de slotfase lag Tottenham flink onder druk, maar ondanks het slotoffensief wist Cardiff de gelijkmaker niet te forceren.

Door de overwinning houdt Tottenham de topvier enigszins in het vizier. De ploeg van Tim Sherwood heeft 53 punten na 28 wedstrijden en heeft zes verliespunten meer dan Arsenal en Liverpool. Cardiff blijft voorlaatste.

Swansea City - Crystal Palace 1-1
Michel Vorm en Jonathan De Guzman begonnen in de basis bij de ploeg uit Wales, die in de 25ste minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van laatstgenoemde. De ex-Feyenoorder schoot laag raak na een pass van Wilfried Bony. Kort daarna had De Guzman de 2-0 op zijn schoen, maar doelman Julian Speroni bracht redding.

Het doelpunt van De Guzman leek Swansea drie punten te bezorgen, maar tien minuten voor tijd kwam Palace langszij. Chico Flores haalde de doorgebroken Glenn Murray neer in het strafschopgebied, met een rode kaart en een strafschop als gevolg. Murray nam het buitenkansje met succes voor zijn rekening. Swansea blijft dertiende, terwijl Palace zestiende staat.